Vanaf april tot en met augustus prima aan om je broek op te rollen en je blote enkels te showen aan de wereld. Maar met deze winterdagen  wordt het toch minder prettig om dit lichaamsdeel aan weer en wind te openbaren. Gelukkig zijn er genoeg toffe sokken die je deze koudere dagen kan dragen.

Waar sokken voorheen zo onopvallend mogelijk moesten zijn (zwart, grijs of donkerblauw), zie je sinds een aantal jaar een opkomst van sokken in allerlei kleuren en patronen. Zelfs witte sportsokken maken hun rentree.

Of je nou een denim  of een driedelig pak aanhebt, sokken kunnen je outfit net iets spannender maken. Met een tof paar onderscheid je jezelf van de menigte. Je kan ervoor kiezen om de sokken in dezelfde toon te dragen als je broek, maar je sokken mogen best afwijken van de rest van je outfit. Zorg dan wel dat de kleursamenstelling nog steeds klopt en bij elkaar past.

Hoe rock je dit kledingstuk dan? Nou, zo.

Match de sok met je outfit

Dit is het perfecte voorbeeld van hoe je sokken kunt matchen met je schoenen en broek. Nét een andere tint, maar niet storend. Een wollen sok, een goed paar brogues en de broek net boven de enkels gerold. Perfect.

trickers-end-clothing-11

Wit, extra fresh

Zoals eerder genoemd kunnen witte sportsokken weer. Deze trend zie je vaak met een paar sneakers en een chino of denim erop. Wij vinden het nice met een plain paar sneakers; één kleur upper en witte midsole. Lekker street.

Vans-Old-Skool-premium-leather-pack-03

Lees hier ook welke sneaker trends momenteel het tofst zijn.

Verras met contrast

Je outfit breken met een totaal contrasterende kleur sok werkt soms ook. Houd dan je outfit een kleur of gelijke tinten. Het is wat onverwachter en geeft je outfit net wat meer fleur. Dit kan je ook doen met sokken die een bepaalde print hebben, zoals hieronder. Super nice!

6653-Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-After-Etro-Milan-Mens-Fashion-Week-Fall-Winter-2014-2015_AKS5037

tumblr_nselzwLDGu1r5jwlho8_1280