1. Rock opgerolde pijpen

Je kan een paar chino’s of jeans met de kleine aanpassing nieuw leven inblazen. De opgerolde pijpen bewijzen meer te zijn dan een tijdelijke fashiontrend en zijn nu zeer gewoon bij essentiële tips voor stijlvolle mannen. Een slim fit pantalon of een mooie jeans één of twee keer omslaan geeft je outfit direct meer uitstraling. Je sneakers of loafers staan wat meer in de spotlight en het laat zien dat je moeite steekt om stijlvol voor de dag te komen.

2. Sokken zijn belangrijk

Twee net uitstekende zwarte sokken boven je sneaker kunnen niet meer. Ga er volledig voor of volledig niet. Invisible sokken waren in het verleden wellicht nog iets voor vrouwen, maar dat waren skinny jeans ook.. Durf mee te gaan met de tijd en wat extra aandacht te steken in je outfit. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om opvallende te rocken, wat ook erg stijlvol kan zijn. Zorg er wel voor dat dit past bij wie je bent.

hoe outfit beter

3. De kunst van het combineren

Jeans zijn onmisbaar in de garderobe van een stijlvolle man. Echter gaat de impact van een sterke denim game veel verder dan alleen de aanwezigheid van mooie jeans. Combinaties zijn eindeloos, maar de blazer-jeans combi is er een die niet mag ontbreken in dit lijstje. Het is de perfecte casual friday outfit.

Kijk hier uit met jeans die “te” distressed zijn en over het algemeen is het de beste optie om dicht bij donkerdere kleuren te blijven. Vooral nu het winter wordt. Let ook op dat de gekozen blazer niet te formeel is met opgevulde schouder en te smalle taille. Het vervangen van oude chino’s door een stijlvolle jeans is een goede manier jouw garderobe uit te breiden zonder al te veel geld uit te geven.

4. Stijl dezelfde outfits op een andere manier

Een broek met een t-shirt;  je zou denken dat hier niet veel geks van te maken is. Toch zijn er op verschillende manieren verrassend veel mogelijkheden. Eerder noemden we al het oprollen van je broek, maar ook de manier waarop jij je shirt op je broek draagt heeft veel invloed. Je shirt instoppen zal zorgen voor een formelere look, waar het los dragen over een jeans bijvoorbeeld zorgt voor een casual uitstraling. Speel met de komende gelegenheid en je eigen persoonlijkheid om zo je stijl echt eigen te maken.

kleding tips budget outfit

5. Accessoires maken de man

Last but not least, accessoires. Iedere man dient er een aantal te hebben. Hoewel een ring of armband zeer stijlvolle keuzes zijn, is er één accessoire die gewoon niet mag ontbreken. Je raadt het al, we hebben het over een horloge. Op zoek naar een klassiek horloge? Dan is de Citizen Eco Drive misschien wel wat voor jou. Wil jij wat grover geschut om je pols hebben? Dan kan je ook de Citizen Promaster een kans geven. Beide horloges zijn veelzijdig en zullen nooit uit de mode raken.