Baanbrekende en revolutionaire mobiele telefoon

In 2017 bleek, uit onderzoek van onderzoeksbureau Newzoo, dat Apple toentertijd maar liefst 1,16 miljard iPhones verkocht heeft sinds de onthulling op 28 juni 2007 van de allereerste iPhone. Wij vroegen ons nu af: hoe heeft Steve Jobs de wereld van smartphones veranderd?

 

Destijds werd het toestel omschreven als ‘een breedbeeld iPod met touchebediening, een baanbrekend internettoestel en revolutionaire mobiele telefoon’. Het waren niet drie producten, maar ze waren gecombineerd tot één product. Als is je het ons vraagt: een geweldige uitvinding van Dhr. Jobs. Hij heeft het niveau in prijs- en kwaliteitsverhouding flink weten op te schroeven, maar je krijgt dan ook waar voor je geld.

iPhones behouden hun waarde en zijn interessant om door te verkopen

Eén van die belangrijke voordelen van iPhone is de waardevastheid. Door de hoogwaardige kwaliteit van de onderdelen in het toestel en Apple’s langdurige updatebeleid blijft de smartphone van Apple zijn waarde behouden. En dat laatste zorgt ervoor dat jij jouw hele oude iPhone nog steeds tegen een zeer aantrekkelijke prijs kunt verkopen op Marktplaats, ook na hem jaren gebruikt te hebben houd je er nog een prima restbedrag aan over. Hoe fijn is dat?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij een iPhone 13 hoesje of iPhone 13 pro hoesje om je nieuwste toestel doet. Slijtage kan de waarde namelijk flink aantasten. Wil jij jouw toestel dus uiteindelijk nog gaan verkopen? Zorg er dus te allen tijde voor dat jij jouw toestel goed beschermt en/of verzekerd hebt.

iphone steve jobs uitvinding

Wat je krijgt: hoogwaardige kwaliteit heeft een hoge prijs

Kijk, we weten allemaal dat de hard- en software van Apple uitstekend is. Maar daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan vast; en niet zomaar een. Daarom betaal je, anno 2022, al minstens € 1.000,- voor het nieuwste toestel van Apple. En zelfs dan ben je nog niet klaar. Accessoires dien jij ‘gewoon’ los aan te schaffen. Denk aan een oplader, bluetooth oordopjes en je iPhone 13 Pro hoesje.

Al met al bewijst Apple dat een hogere prijs wel degelijk kan werken, zolang het product ook de moeite waard is. Samen met Samsung zijn zij in Nederland goed voor maar liefst 72% van alle mobiele telefoons (onderzoek van Deloitte).

Ook refurbished iPhones zijn booming

“Ieuw, een tweedehands toestel? Nou nee, daar bedank ik voor!”, wellicht dat jij vroeger ook zo dacht over refurbished toestellen. Maar daar zijn we door de jaren heen volledig op teruggekomen. Refurbished iPhones winnen flink in populariteit, en terecht. Het kost je veel minder en je zit niet meer vast aan een abonnement.