De FHM500 staat in het teken van Women in Control

Elk jaar struint de FHM redactie stad en land af om aantrekkelijke, opvallende en getalenteerde vrouwen te benaderen voor het jaarlijkse paradepaardje van het magazine. Vrouwen bepalen zelf om ze wel of niet in de FHM500 willen. Om die keuzevrijheid te benadrukken, is er dit jaar een waardevol thema aan de campagne gekoppeld: Women in Control. Juist in een tijd waarin seksistisch gedrag wordt bestreden en de veiligheid van vrouwen onder een vergrootglas ligt, is dit thema actueler dan ooit. 

Gezien het bereik dat FHM heeft onder de mannelijke bevolking, vertolkt het platform een voorbeeldrol richting mannen. FHM wil niet alleen de beste vriend van de Nederlandse man zijn, maar hoopt ook een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van de omgangsvormen tussen mannen en vrouwen. In samenwerking met de vaste partner TABAC Fragrances viert FHM voor het zevende jaar op rij de vrouwelijke schoonheid.

‘’Niet om vrouwen neer te zetten als lustobject, maar omdat ze prachtige, krachtige, lieve en fijne wezens zijn die voor een blosje zorgen op de wangen van het leven. En dat zij zichzelf op zo’n weergaloze wijze willen laten portretteren in de FHM500, dat moeten we vooral ontzettend blijven koesteren.’’ – FHM Hoofdredacteur Chris Riemens

Voorgaande jaren werd de FHM500 campagne afgetrapt met beroemdheden als Katja Schuurman, Yolanthe Cabau en Victoria Koblenko. Dit jaar heeft het mannenblad niemand minder dan Kim Feenstra weten te strikken voor een prikkelende fotoshoot. FHM en Kim hebben een bijzondere band opgebouwd door de jaren heen. Zo stond ze op de honderdste editie van het tijdschrift en was ze in 2016 de winnares van de FHM500, bij de comeback van de lijst. Kim: “FHM en ik hebben een bijzondere band met elkaar. Toen ik nog wat jonger was, keek ik best wel op naar FHM. ‘Als je in dat blad staat, dan heb je het als bekende vrouw in Nederland gemaakt. Dan word je gezien als een zelfverzekerde, stoere en sexy vrouw’, dacht ik. Misschien dat ik in een andere league zou vallen omdat ik nu moeder ben, maar ik ben blij dat ik er nog steeds toe doe.” 

En of Kim er nog steeds toe doet! Bekijk hieronder de prachtige behind the scenes video van de fotoshoot. De gehele fotoshoot en het interview van Kim Feenstra is te zien in de FHM500, die op 1 juni zal worden uitgebracht.