Bezoekers aan het culinaire evenement Antwerpen Proeft zullen komend weekeinde getrakteerd worden op een even bijzondere als ‘pikante’ culinaire demonstratie. Sterrenkok Nick Bril zal tijdens Antwerpen Proeft zijn gerechten niet presenteren op een servies maar op het naakte lichaam van internationaal model Marisa Papen.

Marisa papen eten

Doel: op artistieke wijze aandacht vragen voor de problematiek rond plastic afval.

Marisa Papen en Nick Bril, chefkok van restaurant The Jane, zetten zich al jaren in voor de strijd tegen plastic afval, dat op het land en in onze oceanen een steeds groter probleem wordt. Marisa poseerde dit jaar belangeloos voor de kalender ‘plastic sushi’, die met name aandacht vraagt voor het plastic afval in de zee. Marisa: “Met deze actie die we ‘Nothing Beats Nature’ noemen, wil ik samen met Nick en Natural Tableware laten zien dat er ook op culinair gebied altijd alternatieven zijn voor wegwerpplastic.”

marisa papen citroen

De artistieke actie wordt mede mogelijk gemaakt door Natural Tableware, een fabrikant van duurzame disposables en tevens leverancier van disposables bij onder andere Antwerpen Proeft. Nick Bril is ambassadeur van het merk, dat aansluit bij zijn missie om de hele culinaire branche te verduurzamen. Marisa en hij zullen zich op zaterdag 29 april om 19.30 presenteren op het AEG proefpodium.

marisa papen water

Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft vindt plaats van vrijdag 28 april tot en met 1 mei. Het is een culinair evenement waar gasten kunnen proeven van culinaire gerechten van bekende restaurants en chefs. Alle gerechten worden geserveerd op duurzaam wegwerpservies. Daarnaast kunnen bezoekers masterclasses en kookdemonstraties volgen. Kaarten voor ‘Antwerpen Proeft’ zijn te koop via www.proeft.be.