Van basketbalspeler naar professioneel golfer: Steph Curry blinkt uit in nieuwe sport

Steph Curry ken je origineel als basketbalspeler voor de Golden State Warriors. Dat hij succesvol is geworden met zijn sport, is dus geen geheim. Maar nu maakt Curry een wel heel opmerkelijk debuut in zijn uit de hand gelopen hobby: hij kan namelijk behoorlijk overweg met een golfclub!

 

Basketbal carrière

De basketballer is inmiddels al een lange tijd actief: al sinds 2009 beoefent hij zijn sport als carrière. Hij speelt al sinds het begin voor de Golden State Warriors, en heeft een aantal indrukwekkende titels op zijn naam staan. Hij heeft twee keer het wereldkampioenschap basketbal gewonnen, en heeft vier keer de titel ”NBA kampioen” gewonnen. Ook heeft hij ruim 19 prijzen gewonnen, waaronder twee keer de NBA MVP. Van basketbal heeft hij dus een hele succesvolle carrière kunnen maken.

Golf carrière

Curry doet momenteel mee aan de American Century Championship, een jaarlijks golftoernooi in de Amerikaanse staat Nevada. Hier doen vaak bekende mensen aan mee die vooral uit de televisie- of sportwereld komen. Dit jaar is Steph Curry dus te zien, en nu gaat er een video viral waarin te zien is dat hij een nogal indrukwekkende hole loopt. Hij krijgt het namelijk voor elkaar om een golfbal er van ruim 88,5 meter in te slaan! Ook de commentatoren zijn onder de indruk. ”Dit zou in het basketbal geen driepunter zijn voor Curry, maar een zespunter,” hoor je iemand zeggen. En dat klopt; het is een heel bijzondere slag!

Bekijk de video hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wardell Curry (@stephencurry30)