Coronavirus gooit sportagenda op de kop

Het Formule 1-seizoen is lang niet het enige sportevenement dat wordt uitgesteld. Praktisch gezien worden alle grote evenementen die in de komende tijd worden plaatsvinden geannuleerd of uitgesteld. Van amateursport tot professionele sport. Eerder probeerde de Formule 1 nog een uitzondering te vormen. De wereldkampioen, Lewis Hamilton, had daar nog hevige kritiek op. Nadat bekend is geworden dat toch ook de start van het Formule 1 seizoen niet doorgaat, is het speculeren over de nieuwe startdatum begonnen.

Formule 1-seizoen

Zeven Formule 1 races afgeschaft

Oorspronkelijk was de start van het nieuwe seizoen komend weekend. Op 15 maart in Australië zou de eerste Grand Prix plaatsvinden. Gisteren kwam het onvermijdelijke bericht toch naar buiten. De FIA en de Formule 1 hebben na gesprekken met de verschillende raceteams besloten om de opening van het nieuwe seizoen toch niet door te laten gaan. Voor de honderdduizend fans die naar verluidt naar het spektakel zouden komen, komt dit toch nog als een grote teleurstelling. Naast de GP van Australië zijn ook de 6 andere races die hierna zouden volgen, uitgesteld. Dit betekent dat ook de GP van Zandvoort niet door zal gaan op de oorspronkelijke datum.

Grand Prix Australië

Nieuwe Formule 1 seizoen van start in Bakoe

Er zijn geluiden dat het nieuwe seizoen pas van start gaat in Bakoe. Deze GP vindt plaats op 7 juni. De GP in Zandvoort gaat dan waarschijnlijk in augustus plaatsvinden. Ook de andere races worden zo veel mogelijk ingehaald in de ingelaste pauze in de zomer.

Formule 1-seizoen Australië

Teamlid McLaren positief getest

Eerder had McLaren zich al teruggetrokken voor de eerste Grand Prix in Australië. Dit besluit hadden ze genomen nadat een teamlid positief was getest op het coronavirus.