Schuren van de auto

Voordat je kan beginnen met het daadwerkelijke spuitwerk, zijn er een paar stappen die je eerst moet doen. De eerste stap is schuren. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe lak goed op de auto hecht moet je het oppervlak goed schuren. Het schuren van de auto moet in meerdere stappen gebeuren, je begint met een grove korrel en gaat naar een steeds fijnere korrel schuurpapier. Ook is het schuren van de auto een manier om de auto strak te maken voor het spuitwerk. Daarom is het van belang dat je een goede schuurmachine voor je auto hebt.       

Plamuren van kleine schade

Om te voorkomen dat de auto langs een schadehersteller moet, kun je ervoor kiezen om kleine deukjes op te vullen met plamuur. Wanneer je grote schade hebt wordt wel aangeraden om de deuken professioneel aan te laten pakken. Bij plamuren is het hoe minder je gebruikt hoe beter, maar voor kleine deukjes is het ideaal. Wanneer je ervoor kiest om de deuk weg te plamuren, moet je dit pas na het schuren doen. Wanneer je zonder eerst te schuren gaat plamuren zal de plamuur niet of slecht hechten aan de auto. Wanneer je eenmaal klaar bent met plamuren, kun je deze plek weer strak schuren.

Ontvetten van het oppervlak 

Om ervoor te zorgen dat de lak goed hecht over de gehele auto, moet de auto goed ontvet worden. Na het schuren en plamuren zit er veel stof op de auto, en daar waar je jou hand op de auto hebt gelegd is de auto erg vet. Om ervoor te zorgen dat de lak zo schoon mogelijk gespoten kan worden. Moet je eerst de auto en de ruimte eromheen afstoffen. Vervolgens moet de auto goed ontvet worden. En als extra tip om zo min mogelijk stof in de lak te krijgen, kun je de vloer van de ruimte waarin je gaat spuiten nat maken. Het water zorgt ervoor dat het stof niet de lak in komt.   

Afplakken en spuiten 

Wanneer je dan eindelijk klaar bent voor het spuitwerk moet je nog een ding doen. Om ervoor te zorgen dat niet alles onder de verf komt te zitten, moet je de delen die je niet gespoten wil hebben afplakken. Wanneer dit is gedaan kun je beginnen aan het spuitwerk. Om ervoor te zorgen dat je alles in huis hebt om de auto zo goed mogelijk te spuiten, kun je auto gereedschap van CROP gebruiken.