Spotify lanceert nieuw soort abonnement dat de geluidskwaliteit verbetert

Al in 2017, zes jaar geleden dus, zei Spotify hier al aan te werken. Destijds zou de versie met lossless audio de naam ‘Hi-Fi’ krijgen, oftewel high fidelity. Die versie is er uiteindelijk nooit gekomen. Maar volgens financieel persbureau Bloomberg is er nu tóch een doorbraak omtrent het toevoegen van lossless audio, een techniek waarmee muziek flink in de buurt komt van de kwaliteit toen het werd opgenomen.

Dat zal dan echter wel komen in de vorm van een heel nieuw abonnement: Spotify Supremium. Geen zorgen: ook na het eventueel toevoegen van dit abonnement door de muziekdienst heb je gewoon nog toegang tot je oude abonnement. Het abonnement is enkel een stap hoger dan het huidige premium-abonnement. Daarmee wordt het dus mogelijk om je favoriete muziek in hogere kwaliteit te streamen. Volgens Bloomberg zal Supremium eind dit jaar voor het eerst verschijnen.

Spotify maakt inhaalslag

Voor Spotify is het een belangrijke inhaalslag ten opzichte van de concurrenten, zoals bijvoorbeeld Apple Music. Er blijft dan nog wel een belangrijk detail anders: de prijs.

Bij Apple Music is er maar een soort abonnement af te sluiten, die gelijk toegang geeft tot alle opties. Deze kost € 10,99 per maand. Spotify Premium kost daarentegen € 9,99 per maand, en het luxere Supremium zal daar ongetwijfeld overheen gaan. Maar als je een fervent muziekliefhebber bent, is het eind dit jaar zeker het proberen waard, toch? Spotify wil vooralsnog niet reageren op het gerucht.