Kolmanskop – Namib Desert, Namibie

Honderd jaar geleden was Kolmanskop een bruisende stad. Door de ontdekking van diamanten in het omringende gebied kwam er een stroom van mijnwerkers richting het dorpje. Hier bouwden zij een complete nederzetting van ziekenhuizen, scholen, een balzaal, theater en zelfs een casino. Na de eerste wereld oorlog stroomde het dorp langzaam weer leeg. De diamanten raakten op en uiteindelijk werd de stad compleet verlaten. Vandaag de dag heeft de woestijn de stad overgenomen. De gebouwen zijn verbleekt door de zon en overspoeld door zand. Een mysterieuze plaats die je mag bezoeken. Mits je een vergunning krijgt.

verlaten plaatsen man man

Buzludzha Monument – Central Balkan Mountains, Bulgarije

In de jaren ’80 werd dit UFO-vormige momument gebouwd om de communistische regering te herdenken. Een kolossaal betonnen blok op de van een 1441 meter hoge berg. Een opvallend, indrukwekkend bouwwerk. Echter kon de regering het zich niet veroorloven om het gebouw te onderhouden. Het gevolg? Dieven, vandalen en graffiti kunstenaars hebben het bouwwerk onderhanden genomen. Hoewel de hoofdingang van het gebouw is afgesloten zoeken vele urban explorers een weg naar binnen.

verlaten gebieden man man

De olympische bobslee-baan – Sarajevo, Bosnië-Herzegovina

In 1984 werd voor het eerst een olympische winterspelen gehouden in een communistisch land. In totaal 50.000 toeschouwers kwamen af op dit bobslee spektakel. Echter werd de baan beschadigd tijdens het beleg van Sarajevo. De baan is deels bewaard gebleven, maar het gebied is overgenomen door de plaatselijke flora en wordt bezocht door graffiti kunstenaars.

bobslee baan man man

Centralia – Pennsylvania, USA

Tot het begin van de jaren zestig was Centralia een plaats met 1600 inwoners. De economie draaide op de steenkolenindustrie, totdat er een kolenbrand uitbrak. Het vuur is sindsdien blijven branden en heeft ervoor gezorgd dat de gehele plaats ontruimd moest worden.

verlaten gebieden man man 2

Hashima Island – Nagasaki, Japan

Het eiland Hashima was een bruisend eiland wat leefde van de kolenindustrie totdat de kolen werden vervangen door aardolie. Momenteel is de natuur de enige bewoner van het eiland. Onder andere James Bond: Skyfall is hier opgenomen.

verlaten eiland man man 2

Isla de las Muñecas – Teshuilo Lake, Mexico

Een eiland vol verminkte en onthoofde poppen. Isla de las Muñecas is de thuisbasis van honderden stuks angstaanjagend speelgoed. Er wordt gezegd dat deze bezeten zijn door de geest van een meisje dat in de buurt verdronken was. De beheerder van het eiland, Don Julian Santana Barrera begon met de opknoping van de poppen als eerbetoon aan het meisje. Totdat ook hij dood werd gevonden. Op precies dezelfde plek.

man man verlaten eiland

Bhangarh Ruins – Bhangarh, India

Deze stoffige, rustbruine stad wordt beschouwd als een van de meest spookachtige plekken in India. Er gaan verschillende verhalen rond. Een daarvan is dat ’s nachts een heilige man het dorp binnenkwam en iedereen vervloekte. Nog steeds worden er vreemde incidenten gerapporteerd. Deze worden zo serieus genomen dat de ingang van de stad wettelijk verboden te betreden is voor zonsopgang en na zonsondergang.

man man verlaten gebieden

Lake Shawnee Amusement Park – Princeton, West Virginia

Dit verlaten pretpark was ooit gebouwd op een Native American begraafplaats. Hierdoor zou het land vervloekt zijn wat leidde tot tragische ongelukken in het pretpark. Het pretpark is nu gesloten, maar zo nu en dan worden er tours door het verlaten park gehouden.

verlaten pretpark man man