Achteraf spijt van een wilde nacht tussen de lakens?

Uit cijfers van de datingapp Pure (onderzoek onder 3,000 respondenten) blijkt dat 90% van de vrouwen wilde verlangens hebben die graag willen onderzoeken in bed. Toch blijkt uit onderzoek een groot deel van de vrouwen achteraf spijt te hebben van bepaalde handelingen die ze hebben verricht tijdens een intieme avond. Ruim 66% van de vrouwen doet dingen tussen die lakens die ze eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Dit suggereert dat vrouwen onder druk worden gezet door hun partners om dingen te doen waar ze niet zeker van zijn. Het is dan ook niet verrassend dat een kwart van de vrouwen het gevoel had dat ze tijdens een nacht tussen de lakens geen ‘nee’ of ‘stop’ konden zeggen.

Deze cijfers geven aan hoe belangrijk het is om te communiceren tijdens een intiem moment, vooral met een nieuwe partner. Jullie beiden moeten het willen, zodat het een fijne ervaring wordt. Want het zwijgen van je partner mag je nooit zien als toestemming om door te gaan. Iemand kan zich best ongemakkelijk voelen en daardoor niet open zijn over zijn of haar grenzen. Ondanks het ongemakkelijk kan zijn is het ontzettend belangrijk om te vragen wat de ander wil en fijn vindt, zodat je partner achteraf geen spijt heeft. Zo kunnen jullie beiden genieten op respectvolle manier.

Wellicht merk je dat de intimiteit in je relatie minder is geworden. Dit moet je doen bij een gebrek aan intimiteit in je relatie.