Welke spellen zijn leuk voor oudejaarsavond?

Met oud en nieuw willen we samen plezier hebben. Bordspellen zijn gezellig, maar actieve spellen maken het feest leuker. Ze laten iedereen lachen en brengen extra energie in de sfeer. Terwijl spellen zoals 30 seconds goed zijn voor rustige momenten, geven actieve spellen meer enthousiasme aan oudejaarsavond. Actieve spellen betrekken iedereen en zorgen voor grappige momenten. Of het nu een danswedstrijd of een teamspel is, deze spellen kan je met iedereen doen of je met zijn tweeën bent of met een grote groep.

Wij hebben vijf leuke spellen voor je oudejaarsavond. Ze brengen gegarandeerd plezier en maken de overgang naar het nieuwe jaar extra feestelijk. Maak twee verschillende teams en speel de onderstaande spellen in teamverband tegen elkaar, alsof het een soort marathon is.

Pak het glas

Pak het glas is een easy spel dat je met iedereen kan doen. Wat je nodig hebt, is alleen een wc-rol en een glas, het liefst een wijnglas. Je rolt het wc-papier ongeveer 1,5 meter over de tafel heen en daarna pak het wijnglas en vult hem tot de nok vol met water. Wat je nu doet, is dat je de wc-rol heel rustig oprolt waardoor het glas dichter bij je komt. Wie het eerste het glas pakt, die wint. Op dat moment is je volgende teamgenoot aan de beurt. Let op: je mag niet knoeien.

Ovenwanten race

Bij oudejaarsavond draait het ook best vaak om wat cadeautjes te geven of te krijgen. Daarbij is dit een leuk spel. Bij Ovenwanten race is het doel om met ovenwanten cadeaus te openen dat goed is ingepakt met meerdere lagen. Gebruik een stopwatch om de tijd bij te houden; het team dat het snelst is met het bepaalde aantal cadeaus, wint het spel.

@andersonkelsey Christmas Games 2022 🎅🏼🎄 #christmasgames #holidaygames #holidaypartyideas #holidaypartygames #partygame #christmaspartygames2022 ♬ original sound – Bebe Crev

Dans je gek

Het spel Dans je gek gaat als volgt: bevestig een touw aan een kerstbal en maak het vast aan een beker. Bevestig de beker rond je middel en probeer het balletje in de beker te laten vallen. Het team dat er het snelst in slaagt het balletje in de beker te krijgen, wint.

Slagroom mikken

Dit spel is hilarisch, maar ook wel wat lastig. Wat je doet, is dat je wat slagroom spuit op de bovenkant van je hand. Daarna sla je hard tegen je bovenarm aan en mikt het in je mond. Je zou het ook naar iemand anders toe mikken, bijvoorbeeld je teamgenoot. Hierbij kan je zelf een leuke variant bedenken. Zo kan je een race doen per team of de opdracht per persoon uitvoeren.

Gezondheid

Een heel eenvoudig, maar zenuwslopend spel. Zorg ervoor dat iedereen een ongeopend pak tissues heeft. Ga met je team op een rijtje staan, ieder met zijn eigen pak tissues. Dan begint de wedstrijd. De eerste in de rij van elk team begint met het eruit trekken van de tissues. Wanneer de doos leeg is, is de volgende in de rij aan de beurt. Welke team als eerste volledig klaar is met alle tissues, die wint.

@mimispage23 #christmasedition #games #christmasgames #christmasgameswithfamily #christmasgamenight #christmas #holidayvibes #christmasvibes #christmasgameideas #christmasgameidea #holidaygameideas #gameidea #tissueboxchallenge #tissueboxgame ♬ Sleigh Ride (Sped Up) – The Ronettes

Deze spellen zullen zeker je oudjaarsavond een stuk leuker maken dan de vorige jaren. Alvast een fijne jaarwisseling en succes met de spellen Maak ze in!