PlayStation Classic

Het ontwerp van de spelcomputer is afgeleid van de eerste PlayStation. Deze maakte in Japan zijn debuut op 3 december 1994. De PlayStation had een grote invloed op de game-industrie, zowel in de jaren 90 als later. Niet alleen de spelcomputer is geheel in de stijl van de eerste PlayStation maar ook de toetsindeling en de controllers. De PlayStaiton Classic is 45% kleiner dan de originele console.

De classic past perfect bij gamers die een groot gevoel voor nostalgie hebben en graag nog een keer terug in de tijd willen naar de eerste PlayStation ooit. Maar ook voor de gamers die eerste PlayStation en klassieke spellen nog niet kennen is het zeker de moeite waard.

PlayStation Classic

Specificaties

De nieuwe uitgaven van Sony Interactive Entertainment wordt geleverd met een HDMI™-kabel zodat er gespeeld kan worden op externe schermen. Ook zit er een USB-kabel bij voor de aansluiting op een USB AC-adapter, die apart verkrijgbaar is. Je kunt zelfs op bepaalde ondersteunde titels samen met of tegen je vrienden spelen met de twee controllers die worden meegeleverd.

Sony Interactive Entertainment blijft zijn software-portfolio en zijn netwerkdiensten uitbreiden om de entertainmentervaringen die alleen mogelijk zijn met PlayStation te verhogen.

De PlayStation Classic zal op 3 december 2018 verkrijgbaar zijn in Japan, Noord-Amerika en Europa. Je kunt de trotse eigenaar worden van de spelcomputer voor €99,99 in Europa.  Ben je niet zo nostalgisch aangelegd, dan is misschien de PlayStation 5 iets voor jou.