Een studie van Business Insider uit 2012 zegt dat vrouwen kale mannen groter en sterker vinden lijken. Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschapper Albert Mannes van de University of Pennsylvania en het verbaast ons niet dat de man hemzelf ook zeer weinig haar op zijn bol heeft staan.

Het onderzoek

De studie, die informatie verzamelde over 59 onderwerpen, liet de deelnemers meerdere foto’s van mannen zien.┬áDe eerste foto was een man met een volle haardos en de tweede toonde diezelfde man, maar dan zonder haar. De meeste deelnemers meldden dat ze de kale mannen in het algemeen aantrekkelijker vonden. Niet alleen werden ze aantrekkelijker gevonden, de deelnemers vonden ze ook intelligenter ogen. Over het algemeen zijn kale mannen wat ouder en worden daarom sneller gezien als wijze mannen.

kale mannen man man 00

Kaal of niet?

We zeggen dus niet dat jij jouw haar gelijk af moet scheren om er intelligenter uit te zien en meer succes te hebben in het leven. Zie het als iets positiefs wanneer je te maken krijgt met een terugwijkende haarlijn of gewoon haaruitval. Uit ditzelfde onderzoek bleek dat mannen met kale plekken over het algemeen als minder aantrekkelijker en zwakker gezien werden.Dus je weet wat je in dat geval te doen staat.