Voor het eerst bluetooth op een Sonos-luidspreker

Dit is de eerste keer dat de audio-expert met de naam Sonos een luispreker lanceert die de werelden van wifi én bluetooth combineert. Sonos-gebruikers weten maar al te goed dat de speakers voorheen alleen via wifi bediend konden worden en klappen nu in hun handen met de nieuwe Sonos Move.

sonos speaker

Het grote voordeel van de bluetooth-functie is dat je nu volledig zelf kan bepalen welke streamingdienst je gebruikt om je nummers af te spelen. Hoewel Spotify vandaag de dag met meer dan 100 miljoen gebruikers natuurlijk de grootste speler is, kan je nu uit alle opties kiezen om je Sonos-speaker mee te bedienen. Zo is het gewoon mogelijk om een Youtube-fragment af te spelen of via je webbrowser een podcast naar keuze te luisteren. Ideaal.

De voordelen van een wifi-speaker

Bluetooth is dus een enorm handige en belangrijke toevoeging, desondanks kent wifi talloze voordelen. Wanneer de slimme speaker is aangesloten op jouw wifinetwerk, wordt het als het ware het centrale punt in jouw moderne woning.

sonos speaker

Door de ingebouwde Google Assistent wordt de bediening relaxter dan ooit tevoren. Je hoeft niet eens meer naar de speaker te lopen of de telefoon erbij te pakken. Zeg de magische woorden “Hey Google” en de Sonos Move doet de oren open. Vervolgens noem je de uit te voeren handeling en voilà; het wordt voor je gedaan. Ook kan met de ingebouwde Google Assistent andere aangesloten apparaten bedienen. Lig je lekker op de bank en vind je die paar meter naar jouw Playstation 4 nét wat teveel moeite? Geen probleem. Met enkele woorden zie jij het lichtje van je console branden en kan jij beginnen aan je online Call of Duty-avond tegen je maten.

Bovendien kan je – net zoals bij alle andere Sonos speakers – gebruik maken van de mulitroomfunctie. Dus ben jij een echte Sonos-freak en heb je al een product van het audiomerk? Dan is het mogelijk om de speakers via de app eenvoudig met elkaar te koppelen en dezelfde muziek in verschillende ruimtes af te spelen, dus ook binnen én buiten.

De Sonos Move is een stevige draagbare speaker

Hoewel de Sonos Move de eerste draagbare speaker met bluetooth is van het merk, is de luidspreker niet enorm licht. Hij weegt namelijk nog zo’n 3 kg, wat voor een ‘draagbare speaker’ aan de hoge kant is. Een speaker van dit gewicht en een grootte van 240 x 160 x 126 mm kan iedereen natuurlijk wel optillen en meenemen, maar het is niet een compacte mini-speaker voor on the road.

waterbestendige speaker

Echter is de Sonos Move zeker de juiste keuze mocht jij niet heel de dag onderweg zijn. Denk bijvoorbeeld aan een campingvakantie of wanneer je muziek wilt luisteren in de tuin. Dan heb je ook gelijk een écht sterke luidstpreker te pakken. Je kan hem dan ook aardig hard zetten zodat iedereen kan meegenieten van jouw favoriete tunes, zonder dat het ten koste gaat van het warme en volle geluid met diepe bass waar Sonos om bekend staat.

Doordat de speaker bestand is tegen vocht, regen, sneeuw, stof, zout spatwater, uv-straling en extreme warmte en kou hoef jij je geen zorgen te maken als hij een tijdje in de tuin staat. Je kan de luidspreker eenvoudig opladen in het oplaadstation en de ingebouwde accu zorgt ervoor dat jij jezelf en je vrienden kan laten genieten van zo’n 10 uur muziek; zo kom jij de dag wel door.

bluetooth speaker sonos

Move

Sonos €399 Shop nu

Tot slot: het design van de nieuwe speaker. Deze is zoals we hem kennen van Sonos, namelijk stijlvol en strak. De Move is voorzien van een handig handvat, waardoor de speaker eenvoudig te verplaatsen is. Deze is echter mooi weggewerkt in het design, aan de achterkant. De bovenkant beschikt over vier aanrakingsgevoelige knoppen en een aantal kleine gaatjes die als microfoon dienen.

Mocht de zwarte speaker toch net wat minder goed in je interieur passen, dan hebben we goed nieuws. Sinds vandaag is de Sonos Move ook beschikbaar in een speciale kleur, genaamd Lunar White. Een ultralichtgrijze kleur die op natuurlijke wijze samengaat met binnen- en buitenomgevingen.

lunar white speaker sonos

Move’s Lunar White-kleur is een neutrale tint die buiten rustiger oogt dan de zwarte variant. De perfecte balans tussen elegantie en duurzaamheid.

sonos

Move

Sonos €399 Shop nu

Al met al is de Sonos Move een speaker voor degene die op zoek is naar veelzijdigheid en gemak, zonder dat het ten koste gaat van het stijlvolle design en de geluidskwaliteit. Check de website van Sonos voor meer info.