Sonja Bakker verkoopt haar hotel

Sonja Bakker is eigenaar van een hotel in Volendam. Het hotel is op slechts 20 meter afstand gelegen van de beroemde dijk van het palingdorp. Als mede-eigenaresse van dit hotel is het besluit tot stand gekomen om het te koop te zetten. “De bedrijfsvoering van de huidige eigenaren richt zich op de ontwikkeling en exploitatie van woningvastgoed. De exploitatie van het hotel ligt voor hen te ver af van hun kernactiviteiten”. Momenteel bestaat de kernactiviteit uit het exploiteren van woningvastgoed.

 

Lonkt er een flinke winst voor Sonja?

Volgens Bekendeburen bedraagt de vraagprijs voor het hotel dat momenteel te koop staat in Volendam 1.298.000 euro. In 2018 kocht Sonja dit hotel samen met een businesspartner. Toentertijd deden ze dat voor slechts 725.000 euro. Rekening houdend met de hypotheek zal ze bij de verkoop een ruime winst maken van maar liefst 400.000 euro. De helft hiervan zal mogen worden gestort op de bankrekening van Sonja zelf, zeker niet slecht. Een vraagprijs van bijna 1.3 miljoen euro is natuurlijk ontzettend veel geld. Maar wat krijgt de koper voor dit bedrag?

Dit hotel wordt aangeboden als een beleggingsobject. Zo worden de kelder en begane grond met een looptijd van 5 + 5 voor ruim 48.000 euro per jaar verhuurd. Ook het bovengelegen hotel wordt verhuurd. Jaarlijks bedraagt de omzet voor het bovengelegen hotel 125.000 euro.

Sonja lijkt moe te zijn van de plagiaat beschuldigingen

Momenteel woont Sonja Bakker samen met haar vriend en zoon op Ibiza. Na alle plagiaat beschuldigingen lijkt Sonja het helemaal zat te zijn en zegt op deze manier niet verder te hoeven. ”Ik hoef het ook allemaal niet meer te doen, hè. Ik heb vijf miljoen boeken verkocht, ik hoef niet meer te werken. Als het zo moet, met alle drama, dan liever niet.”

Zie hieronder een aantal foto’s van het hotel dat Sonja Bakker te koop heeft gezet of check de site van Bekendeburen voor meer:

hotel sonja bakker volendam te koop

Sonja Bakker verkoop Hotel