1. Doe je dekbedovertrek dicht

Als je je dekbedovertrek en kleding samen wast, kan het goed zijn dat je na het wassen één grote homp was uit de machine haalt. Als je spullen zijn tijdens het draaien namelijk in je dekbedovertrek terecht gekomen. Het gebeurt zelfs dat je ook na het checken nog steeds sokken over onderbroeken mist. Om dit probleem te voorkomen is het handig om je dekbedovertrek te checken op sluitingen. Tegenwoordig zijn er veel overtrekken die je aan de onderkant dicht kunt maken door middel van een rits of een reeks knopen. Als je het dekbedovertrek dicht maakt voor je gaat wassen kun je ook geen kleding kwijt raken.

2. Een knoop leggen in je dekbedovertrek

Heeft jouw dekbedovertrek geen sluiting? Dan kun je ook een knoop leggen in het overtrek. Op die manier kun je er ook voor zorgen dat je geen andere kleding kwijt raakt. Om dit goed te kunnen doen pak je de twee punten aan de onderkant (waar het dekbedovertrek dus open is) en leg hier een knoop in zodat de opening dicht is. Je kunt het dan zo in de wasmachine doen zoals altijd maar blijven andere kledingstukken mooi buiten het overtrek.

3. Maak een sokken-ketting

Raak jij voornamelijk sokken kwijt in de was? Dan kun je je sokken ook aan elkaar vast maken zodat ze niet los door de wasmachine trommel draaien. Als je een volle trommel hebt kan het ook voorkomen dat een sok tegen het verwarmingselement draait waardoor de sok beschadigd raakt of zelfs smelt. Als je een sokken-ketting maakt zitten ze aan elkaar vast en kan je sok dus niet verdwijnen. Dit kun je al doen door een oude veter of lint te gebruiken en je sokken hier aan vast te maken.

4. Gebruik sokken knijpers of wasknijpers

Wist je dat je ook sokken knijpers kunt kopen? Dit zijn kleine rondjes van plastic die je kunt gebruiken om je sokken aan elkaar te maken. Deze kun je gebruiken voor je sokken, maar je kunt deze ook gebruiken om je dekbedovertrek dicht te maken. Op deze manier raak je je sokken dus niet kwijt en kunnen ze ook onmogelijk in het dekbedovertrek belanden. Ben je opzoek naar een non-plastic alternatief? Dan kun je ook houten wasknijpers gebruiken. Pas dan wel op dat andere kleding niet beschadigd raakt.

Lees ook: Hoeveel betaal je per droogbeurt?