Een gooi naar ‘de engste film ooit’

Wanneer je kijkt naar het budget van de duurste film ooit, dan is het mini-budget van €13.500 echt een lachertje. Desondanks wordt Skinamarink ‘de engste film ooit’ genoemd. Wat natuurlijk een hele prestatie is. De regisseur van de film, Kyle Edward Ball, vertelt dat hij niet zo’n groot budget nodig had door alle scenes digitaal te fotograferen in zijn ouderlijk huis in Canada. Eén ding is zeker: de scenes leveren een aantal bloedstollende momenten op.

 

Het plot van Skinamarink

Het verhaal gaat over twee kinderen die midden in de nacht wakker worden en ontdekken dat niet alleen hun vader verdwenen is, maar ook dat alle ramen en deuren in het huis verdwenen zijn. Dit is een gruwelijk verhaal, maar het idee voor het plot is simpelweg ontstaan toen de regisseur Kyle Edward Ball een YouTube-video keek. In de video reageerden mensen op nachtmerries die zij hebben gehad. Hieruit kwam naar voren dat de meeste mensen wel eens een nachtmerrie hebben gehad waarin hun ouders verdwenen en zij te maken kregen met een bepaalde dreiging. Ball was geïntrigeerd hierdoor en besloot het als rode lijn te gebruiken voor deze enge film.

De releasedatum van de film

Skinamarink ging in afgelopen zomer in première tijdens het 26e Fantasia Film Festival in Montreal. Waarna er een illegaal exemplaar van de film rondging en het nu een fenomeen op sociale media is geworden. Maar op de echte releasedatum van de film hoeven we gelukkig niet meer te wachten. Skinamarink werd namelijk 13 januari in de bioscopen in de VS uitgebracht en is op de horror-streamingdienst Shudder te zien voor de echte liefhebbers.

Benieuwd geraakt? Dan is hieronder is de trailer van Skinamarink te zien: