Het verhaal van Snowfall 

Het Los Angeles van 1983 wordt overspoeld door een verwoestende verslavende middelen-epidemie. Deze gebeurtenis heeft een enorme impact op de cultuur en het dagelijks leven van de stad. In het midden van deze chaos kruisen de levens van verschillende personages elkaar in Snowfall.

In Snowfall worden de gevolgen van de verslavende middelen-epidemie in beeld gebracht vanuit het perspectief van verschillende personages. Franklin Saint is vastberaden om zijn naam te maken als dealer. Gustavo “El Oso” Zapata worstelt met zijn loyaliteit aan zijn familie en zijn eigen ambities. Teddy McDonald probeert undercover te opereren als CIA-agent en Lucia Villanueva moet haar positie binnen de misdaadfamilie veiligstellen. De serie geeft niet alleen een gedetailleerd beeld van de sociale en economische impact van de verslavende middelen-epidemie. Ook wordt macht, corruptie en identiteit onderzocht en getoond. Het toont hoe deze verschillende personages proberen te overleven te midden van chaos en geweld.

snowfall serie

De cast en seizoenen van de serie

Damson Idris kruipt in de rol van Franklin Saint en weet dat als geen ander te doen. Hij wordt ondersteund door getalenteerde acteurs als Carter Hudson, Emily Rios, Sergio Peris-Mencheta, Michael Hyatt en Amin Joseph. De indrukwekkende acteerskills en het meeslepende verhaal maken Snowfall een must-watch serie voor liefhebbers van misdaaddrama’s.

De serie, oorspronkelijk opgezet bij Showtime in 2014, werd in september 2016 opgepikt door FX voor een eerste seizoen van tien afleveringen. In augustus 2017 werd Snowfall verlengd met een tweede seizoen, dat in juli 2018 in première ging. Daarna volgden nog een derde, vierde, vijfde en zesde – en tevens laatste – seizoen. Alle seizoenen zijn momenteel te kijken op Disney+.

Bekijk hieronder de trailer van Snowfall:

 

Wat zeggen de kijkers en kenners over Snowfall?

Wat vinden de kenners en ‘normale kijkers’ nou van deze misdaadserie? Snowfall wordt veelal geprezen vanwege zijn realistische ruwheid, boeiende personages en meeslepende verhaal. Kijkers waarderen het schrijven, acteerwerk en de manier waarop de business in verslavende middelen in het Los Angeles van de vroege jaren 1980 wordt weergegeven. Velen benadrukken vooral de prestatie van hoofdrolspeler Damson Idris (32) en denken dat we nog veel meer van deze acteur gaan horen in de toekomst.

Al snel werd de vergelijking gemaakt met andere razend populaire misdaadseries, zoals Breaking Bad, en noemen hem zelfs ‘beter dan Narcos’. Wij hebben de serie zelf ook gezien en kunnen wel stellen dat deze in het rijtje past bij de andere series en veel meer waardering verdient, naast de IMDb score van 8.3/10.