Hoe kan je roest eenvoudig verwijderen?

Onlangs heeft een slimme huismoeder een lifehack gedeeld om op een goedkope, maar toch eenvoudige, manier roest te verwijderen. Roest komt vaak voor op metaal als het niet goed verzorgd, beschermd of schoongemaakt wordt. Veel mensen kiezen er dan voor om nieuwe meubels te kopen, maar er is een handige manier om toch gemakkelijk roest te verdwijnen.

Melissa, de vrouw in kwestie, maakt regelmatig content en bedenkt regelmatig handige hacks om voorwerpen te herstellen van schade, waaronder deze truc. Hoe werkt het dan? Zal jij je nu wel afvragen. Nou, het schijnt heel gemakkelijk te kunnen met enkel wat water en aluminiumfolie. Zo deelde ze onlangs een video op haar Instagram-account waarin ze laat zien hoe ze een verfrommeld stuk aluminiumfolie gebruikt en daarmee over de poten van een roestige stoel wrijft. Het lukte haar om de roest op de stoel onmiddellijk te verwijderen, tot verbazing van veel kijkers. De video ging al snel viral en werd meer dan negen miljoen keer bekeken.

Zoals hierboven vermeld, heb je alleen wat aluminiumfolie en water nodig. Twee dingen die de meeste mensen standaard al in huis hebben. Het enige wat je hoeft te doen, is een stuk aluminiumfolie verkreukelen, in water dopen en daarna kan je de roest gemakkelijk weg schrobben. Bekijk de desbetreffende video hieronder:

Ze kon op veel positieve reacties rekenen. Zo reageerde iemand het volgende: “Wij hebben een jaar geleden een vintage chromen lamp gekregen met een prachtige vorm, maar er zaten wat roestvlekken op die ik er niet uit kon krijgen. Na 15 minuten boenen met wat water en aluminiumfolie is hij nu zo glanzend dat ik hem als make-up spiegel kan gebruiken!” en iemand anders reageerde: “Mijn overleden schoonvader had een strandstoel en die wou ik graag opknappen, zodat mijn partner hem kon blijven gebruiken, maar helaas zat hij vol met roest. Ik zal dit gaan proberen. Bedankt voor de tip!