De beste serie van 2021 is Koreaans

Nu hebben we natuurlijk niks tegen een productie uit Korea, maar laten we eerlijk wezen, we verwachten er niet bijzonder veel van. De meeste Aziatische producties zijn leuk, maar ook niet meer dan dat. Toch is Snowdrop de uitzondering die de regel bevestigt. De grote ster in de serie is Jisoo, het bandlid van de K-Pop formatie Blackpink.

De K-popster zie je in de onderstaande teaser naast Jung Hae-in, een acteur die zeer je wellicht kent vanwege zijn rollen in series als Something in the Rain en One Spring Night. De acteurs kruipen in de huid van Im Soo Ho en Eun Young Ro, een stel wiens relatie snel zal veranderen.

Waar gaat Snowdrop over?

De serie speelt zich af in 1987 als beiden studeren aan de een prestigieuze universiteit in Seoul. Im Soo Ho, die opgroeide in Duitsland, is charmant, maar minstens net zo geheimzinnig en mysterieus. Eun Young Ro is juist het tegenovergestelde, levendig, lief en opgewekt. Ondanks die tegenstelling worden ze toch verliefd en ontstaat er een relatie. Tot zover niks aan de hand, maar de situatie wijzigt snel als Soo Ho een slaapzaal voor vrouwen binnen loopt die bedekt is met bloed. Eun Young Ro verbergt en verzorgt hem ondanks de aanwezigheid van anderen die hem in de gaten houden.

Een van de personen die ze in ieder geval willen vermijden is Pi Seung Hee, de strikte moeder die zicht houdt op de slaapzaal. Ook de aanwezigheid van Kye Boon Ok is een belemmerende factor voor het stel. Zij is de telefoniste die haar opleiding niet kon afronden vanwege de financiële moeilijkheden van haar ouders. Lee Kang Moo is het ten slotte het meedogenloze hoofd van een afdeling van de geheime dienst (NIS). Kortom, genoeg ogen zijn op Eun Young Ro gericht die ondanks alles haar vriend wil verbergen voor de regering. Op zich niet zo heel vreemd, het is namelijk de periode waarin Zuid-Korea zich uiteindelijk zal gaan ontwikkelen als democratische staat. Zo ver is het nog niet en Im Soo Ho blijkt net even anders in elkaar te zitten dat je zou denken.

Zie de trailer van Snowdrop hieronder:

 

IMDb geeft Snowdrop een 9,8 / 10