Karten in Utrecht voelt als Mario Kart

Karten als in Mario Kart is toch iets wat iedereen altijd wilde? Vanaf nu kan je weer driften door de scherpe bochten van de indoor kartbaan in Utrecht. De baan heeft allemaal te gekke attributen en gadgets waardoor het lijkt alsof je echt Mario Kart speelt.

Karten bij House of Karts

In Mario Kart zijn er natuurlijk allemaal attributen waardoor jij sneller kan gaan rijden, tegenstanders kan dwarsbomen of munten kan verdienen. Zo hebben ze dat ook gedaan bij House of Karts in Utrecht, maar dan net met een iets andere touch. Op de 148 meter lange baan zijn namelijk verschillende power-ups te vinden waar jij overheen kan rijden om de speciale krachten te claimen.

Bij House of Karts gaat het niet alleen om de snelste rondetijd. De power-ups spelen een grote rol in wie er uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Je krijgt namelijk een bepaald aantal punten per power-up. Degene die na de ronde van 10 minuten met de meeste punten bovenaan het klassement staat, die gaat er met de overwinning vandoor.

De karts herkennen dus de tekens op de baan waardoor je speciale power-ups activeert. Ze heb je ten eerste het groene speed up-symbool. Wanneer je daar drie keer overheen rijdt, kan jij je kart een speed-up geven. Rijd je over het rode slow down-symbool, dan neemt je snelheid af. Ook is het mogelijk om punten te verdienen met aanvallen en verdedigen. Rijd je over een attack-symbool, dan kan je een raket afvuren naar de speler voor je. Wanneer je hem raakt, neemt de snelheid van diegene af en krijg jij ook nog eens punten. Tot slot heb je het defence-symbool. Deze kan je inschakelen wanneer iemand een raket naar je schiet. Lukt het je om op tijd dit schild te activeren? Dan houd je de aanval tegen en krijg je ook extra punten. Het is een tactisch spelletje, zoals Mario Kart.

De unieke driftkart is elektrisch. Door te gassen en remmen met controls op je stuur heb je zelf in de hand hoe hard je gaat. De snelheid van een kart is begrensd 25 km/h of onbegrensd 55 km/h. Het karten kan je met een groep van 15 mensen in totaal doen.

House of Karts vind je in een pakhuis vol met rook, licht en geluid. Dit maakt het een unieke beleving voor jong en oud. Dus roep je familie, vrienden of collega’s maar bij elkaar, reserveer een plek via de website van House of Karts en probeer het record van 29,48 seconde te verbreken!