Arrera Automobili wil de snelste straatlegale auto ooit maken

Arrera Automobili, zoals het bedrijf voluit heet, werkte tot eind 2020 aan een project genaamd Illyrian Pure Sport. Dit moest de eerste volwaardige supercar uit Albanië worden. De auto zou een 6.2 liter V8 krijgen die zou zorgen voor 850 HP. De topsnelheid zou op een indrukwekkende 375 kilometer per uur komen te liggen en de bak moest in 2.7 seconden van nul naar de honderd accelereren.

straatlegale auto
Arrera Automobili

 

Dit klinkt allemaal erg leuk, maar het project is stopgezet voor een nog bruter project. Ze willen namelijk bouwen aan de snelste straatlegale auto ooit.

snelste straatlegale auto
Arrera Automobili

Het merk heeft de ambitie om te kunnen concurreren met Bugatti en Koenigsegg, en wil het snelheidsrecord van dit laatste automerk verbreken. Dat willen ze doen met de Arrera Automobili SD+. Ze hopen volgend jaar een prototype te kunnen leveren.

eerste straatlegale auto
Arrera Automobili

De auto krijgt een 7 liter V8, die goed is voor aan waanzinnige 1800 PK. De body van de auto zal van carbonfiber gemaakt worden. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de Formule 1 en zorgt ervoor dat auto’s extra licht zijn. Het uiterlijk van de auto is ook erg aerodynamisch en functioneel.

Voordat je leest wat voor snelheid deze auto moet gaan halen, is het misschien een goed idee om te gaan zitten, want het is krankzinnig. Als alles goed gaat, produceert Arerra namelijk een straatlegale auto die sneller gaat dan 500 kilometer per uur. Met die snelheid ben je vanaf Amsterdam in een uur in Parijs. Waarschijnlijk wel met heel veel boetes, dus houd je voor jouw veiligheid en die van anderen maar gewoon aan de toegestane snelheden.