Smart wonen is geen toekomstdroom meer. Sterker nog, de techniek is de kinderschoenen al ver overstegen. Een aantal kleine toevoegingen in je woning geven een compleet nieuwe betekenis aan de term ‘wooncomfort’. Deze toevoegingen nemen namelijk dagelijkse handelingen en ergernissen uit handen en maken jouw woning nóg comfortabeler. Dit zijn 5 voordelen van smart wonen:

Intelligente schakelaars

Met een enkele druk op de knop eenvoudig je thuisbisocoopinstallatie, koffiezetapparaat of de lichten in je huis bedienen. Dit hoeft niet meer op de plek waar je standaard schakelaar zit. De intelligente schakelaar plaats je op een handige positie in je woning en wordt verbonden met de originele schakelaar.

smart wonen man man

Schakelen op afstand

Door het koude, regenachtige weer wil jij zo snel mogelijk thuis zijn. En natuurlijk plenst die bui het hardst wanneer jij de garagedeur moet openen. Met de Devolo Home Control Afstandsbediening kun jij op afstand alle intelligente functies vooraf inschakelen. Laat de deur automatisch openen, de verwarming vooraf aanzetten en zowel de binnen als buitenverlichting aandoen. Thuis komen was nog nooit zo comfortabel.

Devolo man man 4

Energieverbruik

Veel mensen gaan verkeerd met hun thermostaat en verwarming om. Onnodig energie verbruik is doodzonde voor zowel het milieu als je eigen portemonnee. Door zowel de thermostaat als losse radiatoren te voorzien van intelligente elementen kan op automatische wijze bewust met energie worden omgegaan. Wanneer je Smart Home is geprogrammeerd wordt de verlichting automatisch op het gewenste tijdstip ingeschakeld en reageert de verwarming automatisch op de kamertemperatuur. Enkel in de vertrekken waar dit nodig is.

Veiligheid

Wanneer we niet thuis zijn willen we zeker weten dat onze woning optimaal is beschermd. Via de bewegingsdetectoren van devolo wordt er een bericht naar je smartphone gestuurd wanneer er verdachte bewegingen in het huis zijn. Echter, zijn de bewegingsdetectoren niet enkel om het huis te beschermen. Deze zorgen namelijk ook voor automatische lichtinschakeling. De veelzijdigheid maakt dit tot een investering die voor zowel veiligheid als comfort zorgt.

dev_dLAN1200+WiFiac_imagepicture_DE_WiFi_print_01

Nieuw: WIFI-Bridge voor razendsnel internet

4k-video’s streamen, hi-res audio, gamen en snellere NAS-toegang – wat je ook wilt, een stabiele, supersnelle internet- en netwerkverbinding is de basis. devolo GigaGate: een nieuwe WiFi-bridge die vanaf de router een internetsignaal verstuurt naar je multimedia-apparaten. Zo profiteer je, precies waar dat nodig is, van een overdrachtscapaciteit van maximaal 2 Gbps – op je smart-tv, settopbox, gameconsole en al je andere multimedia-apparat

Doordat de systemen opgebouwd kunnen worden kun je het systeem naar eigen wens inrichten en optimaliseren. Bepaal welke functionaliteiten jij gebruikt en maak je woning smart.