Creëren

Mensen beschikken over de skill om informatie te kopiëren. We bekijken het nieuws, luisteren naar muziek, praten met andere mensen. Vaak echter zonder hier bij na te denken. We consumeren en creëren dagelijks een hoop, met de nadruk op consumeren. Maar nu draagt juist het creëren bij aan het vormen van je leven.

The quality of your inputs determines and predicts your output — habits, character, attitudes, beliefs, and results.

80/20-regel

Je input bepaalt in grote mate je output. Output is hetgeen dat jou kenmerkt en wat bijvoorbeeld weer invloed heeft op je prestaties op werk of mentale gezondheid. Wel 80 procent van de dingen die je doet, wordt bepaald door enkel 20 procent van de input.

Tobias Torenson

Foto via

Start bij de input

Ben je niet tevreden met je huidige mindset, overtuigingen en resultaten, kijk dan eens goed naar waar je je tijd aan besteed. Er zijn maar een paar dingen die jij tegenkomt in het dagelijks leven, die jou als persoon ook echt beter maken. De overige informatie die je tot je neemt, neemt overbodig tijd in beslag, is negatief of irrelevant voor het behalen van jouw gestelde doelen.

Everything you allow into your life through all your senses (input) is processed as output that creates your results. Don’t do the same thing over and over again, and expect different results.

De oplossing voor een betere output is daarom simpel: leg de focus op activiteiten die voor de beste input zorgen. Hierbij ligt de uitdaging bij het analyseren van je huidige gewoontes en het skippen van de dingen die er eigenlijk maar weinig toe doen. Focus is the key to everything.