Waar gaat de Smile over?

De horrorfilm Smile van Paramount is sinds 29 september in de bioscoop te zien en scoort nu al ongekend hoge cijfers en lovende recensies, maar waar gaat de horrorfilm eigenlijk over? Nadat Dr. Rose Cotter getuige is geweest van een traumatisch incident met een patiƫnte, begint zij beangstigende gebeurtenissen te ervaren die zij niet kan verklaren. Dr. Rose moet haar verleden onder ogen zien om te kunnen overleven en uiteindelijk ook te kunnen ontsnappen van deze vreselijke nieuwe realiteit.

 

Horrorfilm scoort hoge cijfers

Met een bescheiden budget van $17 miljoen is de film dus nu al een enorm succes en staat het al twee weekenden bovenaan de Amerikaanse box office. Daarom maakte Paramount bekend dat er wereldwijd $102 miljoen met de film is verdiend, waaronder $55.5 miljoen in Amerika. Dit betekent dus dat de inkomsten al het zesvoudige zijn van de totale productiekosten, en dat binnen zo’n korte tijd.

horrofilm nieuw smile

De film krijgt op het welbekende IMDb een cijfer van 6,9/10. Op de andere grote recensiewebsite, Rotten Tomatoes, zijn critici en fans eensgezind. Zowel de Tomatometer als de Audience Score staan momenteel op 78%. Netjes!

De cast van Smile

Het grote succes komt grotendeels door het fantastische acteerwerk van de acteurs en actrices. Zo zijn de beelden zeer realistisch en kun je bijna niet meer blijven kijken doordat het een beetje akelig wordt. Enkele acteurs die je kunt kennen uit de film zijn dan ook Sosie Bacon (van onder andere de serie 13 Reasons Why), Caitlin Stasey (die je kunt kennen van Fantasy Island) en Rob Morgan (die je kunt kennen van Just Mercy).