1. Je creativiteit krijgt een boost

Wanneer je een slordig bureau hebt kan dit jouw creativiteit een boost geven. Je wordt geprikkeld door verschillende zichtbare elementen op je bureau. Hiermee worden je hersenen getriggerd om meer na te denken. Je kunt problemen op een snellere en tevens creatievere manier oplossen.

2. De beste waren slordig

Personen als Einstein, Twain, Jobs en Zuckerberg waren slordig, doch geniaal. Zegt genoeg toch?

3. Minimalisme is een creativiteit killer

Wanneer je een opgeruimd bureau hebt en elk voorwerp een plek heeft kan dit ten koste van je creativiteit gaan. Een opgeruimd bureau ziet er wellicht mooi uit, maar je hersenen worden niet geprikkeld en uitgedaagd om tot briljante ideeën te komen. Een beetje chaos wekt de juiste stimulans om creatief te denken en maakt je productiever.

slordig bureau-creativiteit-werkplek-bureau-kantoor-MAN MAN

4. Het kost tijd en energie

Een beetje rommel op je bureau is niet erg. Een paar kopjes, een paar stapels papier, het kan allemaal geen kwaad. Wanneer je voortdurend gefocust bent op het netjes houden van je werkplek, kost dat kostbare tijd en energie. Je kunt beter je kostbare tijd en energie in je werk stoppen.

5. Vind de juiste balans

Je kan jezelf nog herinneren dat je de meest geniale idee had bedacht, je had het in de haast op een post-it geschreven en nu ben je het kwijt. Je bent gaan zoeken tussen stapels papieren, in je afvalbakje, onder het bureau en je weet niet waar je moet zoeken. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen creativiteit en productiviteit. Je bureau mag rommelig zijn, maar niet te rommelig zodat jij tijdens je eureka moment niet naarstig opzoek moet gaan naar een pen om je idee op te schrijven. Mocht je tevens af en toe willen staan voor die actievere houding, dan is een zit sta bureau the way to go voor jou.

Een opgeruimd of slordig bureau. Bedenk wat voor jou het best werkt en haal het beste uit jezelf.