Het familielid van de schoen wordt al jaar en dag verguisd. Het tij lijkt gekeerd te zijn met de opkomst van mooie varianten in het leder. Onder een korte broek staan ze nog het beste maar het kan ook steeds meer onder een chino of zelfs een jeans gedragen worden. Deze drie modellen zijn vandaag de dag het populairst:

Slippers

De eerste variant is de welbekende slipper. Deze komen in veel verschillende verschijningsvormen qua kleuren en materialen. De meest voordelige slippers worden veelal gekenmerkt door het gebruik van goedkope, stugge materialen. Deze slippers zijn handig als je er niet lang op hoeft te lopen of er geen geld voor uit wilt geven. Ben je echter van plan om er vele kilometers op te maken, dan is het beter om te opteren voor een lederen variant. Deze is veelal duurder maar gaat langer mee en heeft tevens een hoger draagcomfort. Draag een zwarte slipper op een ripped jeans met daarboven een antraciet T-shirt. Op die manier geef jij je voeten de nodige lucht en kan je vanaf het strand gelijk door naar de stad.

Slippers look 2

Instagram: Luke Baldman

Check hier onze selectie leren slippers:

Badslippers

Badslippers? Jazeker, badslippers zijn niet enkel meer voor het bad wat de naam doet vermoeden. Hoewel veel jongemannen deze slippers combineren met hoge witte sportsokken, raden wij dit toch sterk af. De slippers zijn een beetje fout maar dat maakt het juist zo mooi om in je garderobe te hebben. Draag deze stappers in een minimalistische kleur en voornamelijk bij een goede short. Een donkerblauwe variant, op een bruine short en wit T-shirt maken jouw vakantie gelijk een stukje aangenamer. Aan de slippers kan het niet liggen.

Check hier onze selectie badslippers:

 

Sandalen

Last but not least, de sandalen. De naam doet veel mensen denken aan de schoen die je opa droeg wanneer de eerste zonnestralen door de wolken schenen. Het is alles behalve het hiervoor genoemde en vandaag de dag getransformeerd tot een waar stijlitem. Sandalen kunnen jouw zomerlook helemaal afmaken. In het zwart of bruin leder dat zich soepel om de voet heen wikkelt en die net meer houvast geeft dan een slipper. Draag een sandaal (die doet denken aan de Romeinse tijd) in combinatie met een gestreepte korte broek en beige T-shirt. Met een zonnebril op je hoofd en een biertje in je hand kan jouw zomerdag niet meer stuk.

Slippers

Instagram: Matthias Geerts

Check hier onze selectie sandalen: 

 

Sandalen en korte broeken lijken de ideale combinatie. Dit zijn  de stijlvolle korte broeken voor heren van dit jaar.