Een vergeetachtige rechercheur in Sleeping Dogs

Sleeping Dogs gaat over de gepensioneerde rechercheur Roy Freeman, die wordt behandeld voor Alzheimer. Plotseling is er nieuw bewijs opgedoken voor een zaak op een universiteitsprofessor. Een mysterieuze mevrouw komt met een aantal bewijzen die de politie niet kan negeren. Jaren geleden heeft Roy zijn tanden in deze zaak gezet, en zou hij blijkbaar de verkeerde hebben gearresteerd. De zaak lijkt heropend te worden, en ineens moet hij aan het werk. Echter zijn de verschijnselen van Alzheimer steeds duidelijker bij hem aan het worden. Om zijn geheugen op te frissen gaat hij de zaak onderzoeken met een voormalig partner. Dat gaat nog wat worden…

Het idee van de film is niet uit het niets verzonnen. De film is gebaseerd op het boek The book of mirrors van E.O. Chirovici. Internationaal gezien was dit boek een absolute bestseller. Beel mensen hebben dus hoge verwachtingen van Sleeping Dogs. Van de trailer worden wij in ieder geval al warm.

Check hier de trailer van de film Sleeping Dogs:

 

Regie en cast van de misdaadthriller

De regie van Sleeping Dogs ligt in handen van Adam Cooper, wie ook heeft meegeschreven in de film Assassin’s Creed. De hoofdrol (Roy Freeman) wordt gespeeld door Russell Crowe. Je kan deze bekende acteur kennen van films als Gladiator en Les Misérables. Ook andere grote acteurs spelen een rol in deze film. Zo komen ook Karen Gillen (Avengers: Endgame) als Laura Baines, en Marton Csokas (Amazing Spider-man 2) als Dr Joseph Wieder terug in deze film. We moeten nog even wachten om te zien hoe deze rollen er precies uitzien, maar we hebben al het vertrouwen in deze sterrencast.

Sleeping Dogs

Vanaf 21 maart is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Pak de popcorn er maar alvast bij dus!