De verhaallijn van Sleepers

Seizoen 1 van Sleepers was zenuwslopend en zat vol corruptie en criminaliteit. Het draaide allemaal om Martin Oudkerk, gespeeld door de Robert de Hoog. Martin, een corrupte politieman, leefde altijd al een dubbelleven en hielp zijn criminele stiefvader aan geheime informatie. Toen zijn stiefvader om het leven werd gebracht, raakte Martin zelf steeds meer verstrikt in de onderwereld van Utrecht, met alle gevolgen van dien.

Martin stond voor een innerlijke strijd: hij wilde zijn criminele activiteiten verborgen houden, maar ook zijn gezin beschermen. Het seizoen zat vol onverwachte wendingen waardoor het Nederlandse publiek aan het scherm vast geplakt zat. Het eerste seizoen eindigde met een spannende cliffhanger, waardoor de schreeuw om seizoen 2 des te groter werd. Goed nieuws: deze komt eraan.

Seizoen 2 is vanaf 15 december 2023 te zien op Videoland

Seizoen 2 van Sleepers wordt op Videoland verwacht op 15 december. Martin staat voor nog grotere uitdagingen nu hij bang is dat zijn vrouw Noura (gespeeld door Sinem Kavus) achter zijn ware identiteit zal komen. Het risico dat zijn geheim wordt onthuld lijkt groter dan ooit tevoren.

Daarnaast dreigt Martins moeder een oorlog te beginnen met een internationale criminele organisatie, wat de inzet nog hoger maakt. Er ontstaan ook twijfels over Martins integriteit binnen de politie, wat de spanning tot het kookpunt drijft. Zie de YouTubevideo hieronder voor de trailer van Sleepers seizoen 2:

 

De cast van het volgende seizoen

Robert de Hoog, die we allemaal kennen als Tata in Mocro Maffia, kruipt wederom in de huid van Martin. Tegenover hem staat Maryam Hassouni als Noura Oudkerk, die in het tweede seizoen een nog grotere rol gaat spelen.

Teun Kuilboer zet met overgave de rol van Willem neer, de broer van Martin, terwijl Julmar Simons indruk maakt als Dwight. Mike Reus speelt Rob van den Broek, en Costello van Steenis speelt de rol van handlanger Dwight.

Beoordelingen op IMDb en Rotten Tomatoes

Dat Sleepers goed ontvangen wordt door het grote publiek, dat is geen geheim meer. Ook de echte film- en seriekenners geven deze Nederlandse topper een hoog cijfer. IMDb beoordeelt Sleepers met een 7,8/10 sterren. Ook op Rotten Tomatoes maakt de serie indruk, met een Tomatometer van 73% en een Audience Score van 85%. Heb je seizoen 1 dus nog niet gezien? Check hem dan snel, zodat je direct door kan pakken met Sleepers seizoen 2.