1. Naar de bioscoop

Naar de bioscoop gaan op een eerste date is echt een no-go. Je hebt tijdens de film niet de mogelijkheid om een leuk gesprek te voeren en elkaar echt te leren kennen. Een bioscoopdate wordt pas leuk als je elkaar wat beter kent.

2. Naar jouw of haar huis

Hoe leuk het ook klinkt om samen te koken en een drankje te doen thuis, het is niet de slimste aanpak. Wanneer je elkaar al kent en vaker in het echt gesproken hebt is het hartstikke leuk en gezellig. Anders denkt zij wellicht dat jij de verkeerde intenties hebt en zal zij zich minder op haar gemak voelen.

3. Naar een plek waar vrienden zijn

Als je het leuk vindt om de hele date in de gaten gehouden te worden door je vrienden is het helemaal prima, maar de meesten worden hier niet blij van. Ga juist naar een plek waar weinig tot geen bekenden zijn. Dan ben je echt even met elkaar en heb je alle vrijheid om de ander te leren kennen.

slechte eerste date plekken activiteiten

4. Fastfood restaurant

Burgers en friet op tafel en het diner voor twee staat klaar. Uhm bij de Mac? Nee, doe maar niet. Voor velen is het eten van fastfood best een guilty pleasure, maar op eerste date kan je dat beter vermijden. Echt romantisch is het niet en het eten van een burger ziet er ook niet bepaald charmant uit.

5. Héél chique restaurant

Uiteten gaan is lekker en gezellig. Maar een héél chique restaurant? Dat dan weer wat minder. Het is de standaard van een eerste date om jezelf zo netjes mogelijk te gedragen. Maar hoe vreselijk is het om de hele date in een strak pak rechtovereind te zitten, omdat het restaurant zo chique is.

En dan hebben we het nog niet over het eten gehad. Het is een eerste date, dus je hebt geen idee of je te maken hebt met een moeilijke of juist makkelijke eter. Dan kan je beter een casual restaurant nemen, waar je chill kan zitten en van alles kan bestellen.

6. Escape room

Ja, een date mag echt wel spannend zijn, maar of een escape room dan een goede keus is… Hmm, niet echt. Tijdens een escape room praat je haast niet, wat al niet zo gezellig is. Daarnaast kunnen de frustraties hoog oplopen als je een escape room niet kan oplossen. Misschien niet zo handig om meteen je mindere kanten te laten zien.

7. Dubbel date

Stel je voor: je gaat op date met een leuke dame en maakt er een dubbel date van. Op die manier kan zij haar vriendin meenemen en jij een vriend. Klinkt gezellig toch? Verre van. Wat als jouw date een betere klik heeft met die vriend van je of de andere twee kunnen het écht niet vinden met elkaar. Ongemakkelijk.

slechte dingen doen eerste date verpesten

8. Naar een concert of club

Heerlijk dansen op de muziek. Het is een leuk idee als je langer samen bent of met je vrienden op stap gaat. Voor een eerste date is het allesbehalve leuk of slim De kans is groot dat je je drankje over elkaar heen gooit, dus echt charmant ziet het er niet uit en de geur wordt er ook niet beter op. Daarnaast krijg je niet de mogelijkheid om met elkaar te kletsen, dus het wordt er ook niet bepaald gezelliger op.

9. Zwemmen

Straight to the point: zwemmen is gewoon ongemakkelijk. Jullie zullen namelijk beiden niet in jullie meest flamboyante outfit rondlopen én je haar zit voor geen meter. Hoe dan ook: sla dit maar gewoon over.

10. Naar een sportwedstrijd

Voetbal, tennis, Formule 1, darten. Ja, het is allemaal hartstikke leuk om naartoe te gaan, alleen niet op je eerste date. Überhaupt moet je al het geluk hebben dat je date het ook leuk vindt. Daarnaast zal je tijdens een gesprek continu onderbroken worden door een goal bij voetbal of een 180’er bij darten. Echt gezellig is het niet.