Vele studies beweren dat je minimaal acht uur slaap nodig hebt om goed uitgerust aan je dag te kunnen beginnen. Ook wij hebben de nodige artikelen gewijd aan het invullen van je dag en wat je ’s avonds en ’s ochtends wel en niet moet doen voor een goede nachtrust. Conclusie? Het is praktisch onmogelijk om een goede nachtrust te pakken, te sporten, gezond te eten en een sociaal leven te hebben tijdens een drukke werkweek. Om te onderzoeken of een goede nachtrust gekoppeld is aan succes namen we de slaaproutines van de meest succesvolle mannen op dit moment onder de loep:

Elon Musk

Deze real-life Tony Stark, oprichter van Tesla Motors en Paypal is een nachtbraker die niet vies is van een goede dosis cafeïne. Waar hij eerder dagelijks acht blikjes cola light naar binnen werkte heeft Musk dit nu beperkt tot een nette één of twee blikjes naast de gebruikelijke koppen koffie. Wel houdt hij de regel aan geen producten met cafeïne te drinken zes uur voordat hij gaat slapen. Voor Musk is het rond 01:00 bedtijd en om 07:00 tijd om op te staan. De 44 jaar oude tech-grootheid hield met zijn smartphone bij hoeveel uren hij sliep, namelijk zes tot zes en een half uur.

man man elon musk

Bill Gates

Deze college-dropout is een fervent bed-lezer. Waar jij vroeger stiekem tot laat Harry Potter zat te lezen in bed, is dit ook onderdeel van de slaaproutine van deze Microsoft co-founder en miljardair. Van inspirerende biografieën, tot filosofische literatuur. Bill Gates leest iedere nacht een uur. Het is onderdeel van ‘het in slaap vallen’. Net als dat jij het niet bij één enkele Netflix aflevering kan houden, heeft Bill Gates moeite met het stoppen van het lezen van een goed boek. Volgens Bill Gates is zeven uren slaap de optimale hoeveelheid voor een creatieve dag.

Even though it’s fun to stay up all night, maybe taking a red-eye flight, if I have to be creative I need seven hours. I can give a speech without much sleep, I can do parts of my job that way, but in thinking creatively, I’m not much good without seven hours

bill gates man man

Barack Obama

De president van Amerika heeft een drukke agenda. Daarom bestaat de slaaproutine van Barack Obama ook niet uit Netflixen, nog even de Facebook Feed checken en slapen. Nee, de 54 jaar oude president zet zijn Blackberry niet uit. Niemand in het Witte Huis kijkt er raar van op wanneer er nog een ‘conference call‘ plaatsvindt om 23:00. Dit is president-eigen. Bijna alle 44 presidenten die Amerika telde waren allemaal nachtbrakers. Of de president van Amerika ’s ochtends snoozed? Om 08:00 wordt Obama wakker gebeld door de receptionist van het Witte Huis. En deze blijft bellen totdat Obama uit bed is.

man man barack obama