Wanneer we aan strand denken, komen plaatsen als Ibiza, Bali en de cote d’azur in ons op. Echter telt ons eigen kikkerlandje een 250 kilometer lange kustlijn, waar jij heerlijk kunt uitwaaien, samen met je vriendin een weekend weg kunt, urenlang kan bakken in de zon of goede feestjes kunt pakken. Ieder strand heeft zijn eigen charmes en karakteristieke kenmerken. Eerder schreven we over de strandtenten die jij moet bezoeken dit jaar, maar er is meer. Wij geven je de mooiste stranden van Nederland.

Bloemendaal aan zee

Stiekem toch onze favoriet. Waarom? Boemendaal is de plek waar je naartoe gaat wanneer je een dag wilt lounchen, feesten en genieten. Met een breed scala aan strantenten waar de ligbedden zo comfortabel zijn dat je de enige twee activiteiten (lekker eten en drinken) uitvoert vanaf deze plek. Aansluitend ga je naar Woodstock 69 om de hele avond te dansen. Naast de mogelijkheid om de gehele dag bij je favoriete strandtent te verblijven kun je ook het natuurgebied van Bloemendaal aan zee ontdekken.

man man bloemendaal

Blijburg aan zee

Strand bij Amsterdam. Ja dat lees je goed. De under-dog van dit lijstje. Toch staat Blijburg aan zee bekend als één van de beste strandstranden van Europa. Ontvlucht de hectiek voor een dag en waai uit, relax of neem een verfrissende duik. Blijburg aan zee is een strand wat geschikt is voor jongeren, ouderen en gezinnen. Naast de relaxte, rustige sfeer is Blijburg aan zee ook een gevestigde festivallocatie.

man man blijburg

Schiermonnikoog

We gaan allemaal te weinig in eigen land weekendjes weg. Wanneer heb jij voor het laatst, samen met je vriendin spontaan een hotelovernachting geboekt? Het Noordzeestrand van Schiermonnikoog is de plek waar jij met je vriendin een weekendje naartoe gaat. Eén van de schoonste stranden van Nederland, geschikt zwemwater en een prachtige natuur. Hier gaan jullie samen strandwandelingen maken en uitwaaien.

man man schiermonnikoog

Cadzand

De meest zuidelijke badplaats van Nederland. Een 11 kilometer land strand wat omgeven is door duinen. Een fraai natuurgebied, waar men bij Eb via de kust naar de Belgische badplaats Knokke toe wandelt. De mosselen, oesters en kreeften ga je nergens anders verser vinden. Ik zie een romantisch weekend weg voor me..

man man cadzand

Zandvoort

Zandvoort is de plek waar wij een dag gaan uitwaaien. Met de keuze uit meer dan 35 verschillende strandtenten, ga je hier naartoe om overdag te relaxen en ’s avonds heerlijk te dineren.. Ubuntu en George No. 5 zijn zeker een bezoek waard.

man man strand zandvoort