De grote ondernemers krijgen niet genoeg gedaan wanneer zij 8 uur zouden slapen. Maar aan de andere kant is slaap weer nodig om productief te kunnen zijn. Lees hier hoe het slaapritme van de grote leiders eruit zien, waardoor zij op zijn productiefst zijn.

De slapeloze

Wanneer je tot deze groep behoort ben je een lucky bastard. Het zogenoemde ‘Thatcher Gene’, dat slechts 1 tot 3 procent van de wereldbevolking heeft, zorgt ervoor dat je veel minder slaap nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Hoewel het niet duidelijk is wie dit gen heeft en wie niet, sommige ondernemers hebben er geen enkele moeite mee om die 8 uur slaap over boord te gooien. Donald Trump zou bijvoorbeeld maar 3 tot 4 uur per nacht slapen. Deze weinige hoeveelheid slaap kan ook zeker zijn nadelen hebben. Niet iedereen heeft het gegeven om maar weinig slaap nodig te hebben. Zoals Marissa Mayer, CEO van Yahoo!. Zij staat bekend om haar 4 uur slaap per dag, zodat ze een 130-urige werkweek kan genereren. Maar dit gaat dus niet altijd goed. Zo miste ze een belangrijk diner dankzij een powernap, nadat ze voor 20 uur aan één stuk wakker was. Soms moet je jezelf overgeven aan je vermoeidheid en die extra uurtjes slaap pakken.

De gemiddelden

Terwijl aangeraden wordt om 8 uur slaap per nacht te hebben, proberen sommige hier net wat van af te schrapen zodat er meer tijd is voor werkgerelateerde zaken. Elon Musk heeft ooit laten weten dat zijn scherpte daalt wanneer hij deze 8 uur slaap neemt. Musk gaat voor 6 à 6,5 uur slaap per nacht, dan is zijn productiviteit het hoogst. Acteur Dwayne aka ‘the Rock’ heeft zelfs zijn eigen app om te laten weten wanneer hij op staat om naar de sportschool te gaan. En we kunnen je vertellen dat dit meestal niet na 4 uur ’s ochtends is.

slaapritme-grote-leiders-manmanFoto via

De succesvolle slapers

Het hoeft niet te betekenen dat je alleen succesvol kunt zijn wanneer je maar een paar uur slaapt. Deze ‘extra tijd’ is niet voor iedereen nodig om succesvol te zijn. Kijk naar Mark Zuckenberg. Zijn wekker staat om 8 uur, en soms zelfs later als hij tot laat bezig is geweest. Ook Bill Gates pleit voor een minimum aan 7 uur slaap per nacht om zo creatief mogelijk te kunnen zijn en kijk waar zij staan in de ranglijst van succesvolle personen.

Het aantal slaap dat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen hangt af van de persoon. De een kan prima functioneren op een paar uur slaap per dag, terwijl de ander zijn best moet doen om wakker te blijven. De enige manier om hier achter te komen is om het gewoon uit te proberen. Probeer een week aan 8 uur slaap per nacht te komen en de volgende week maar 4 uur per nacht te slapen en kijk wanneer je het best functioneert.

Bron: Inc.