Restaurant Sjefietshe was bomvol, kreeg een 9- in het Parool en is naar eigen zeggen f*cking lekker. Seger en zijn drie kompanen konden de wereld aan, maar sinds een aantal weken zijn ze dicht.

“Ons restaurant werd binnen 24 uur een stoel, tafel en een laptop”

De zaak sluiten met overheidssteun voelt als bij de pakken neerzitten. Wij durven de uitdaging aan, maar het vraagt wel om een switch. Wij zitten in een fijne buurt, zo zien we bewoners regelmatig binnenwippen voor wijntje of een hapje. Het eerste initiatief was een voucher te maken, waardoor onze vaste gasten en omgeving ons kunnen supporten. Zo kroop ik achter mijn laptop en maakte binnen de design web-app Canva een toffe cadeaubon met de look en feel van Sjefietshe. 

“Het liefst sta je de dag erna op alle bezorg-platformen, maar met wat dan?”

Van offline naar online

Wat is het alternatief van een offline restaurant? Een online restaurant. We zijn de keuken ingedoken samen met de chefs, want wij wilden geen concessies maken als we zouden bezorgen of zouden gaan werken met afhalen. Als ceviche bar kan je dit product niet weg laten op de kaart, maar kan je vis dat gaart in zuur bezorgen? Daarnaast is het van belang dat je comfort food serveert, want als je kijkt naar de cijfers wordt over het algemeen pizza, sushi en burgers besteld. Als visrestaurant was hier het antwoord een goede visburger; en die valt goed in de smaak. 

“We hebben Sjefietshe omgebouwd naar een digitaal restaurant“

De HP Spectre laptop staat centraal in ons restaurant, die staat dag en nacht aan. Zo hebben we ons reserveringssysteem waar onze gasten normaliter een tafel boeken omgebouwd tot een bestel portal. Hier verkopen we de gerechten los, maar bijvoorbeeld ook een borrelbox met vier gerechten en een heerlijk wijntje of twee biertjes. We proberen dit zo goed mogelijk in te pakken met kleurrijke doosjes, mooie opmaak, zodat bankhangen voelt als een avondje uit. 

De omzet is niet te vergelijken met die van een restaurantavond, maar vanaf half 6 staan de eerste orders er al in. Toch doet het ons goed om onze fijne buurtbewoners te zien, die ons supporten met het afhalen van eten of een wijntje. Als ondernemer word je in deze periode in staat gesteld om zo snel mogelijk te digitaliseren en dat is gelukt!

Ben jij ook ondernemer? Ga jij van offline naar online of werk jij vanuit huis? Dan dien je hier natuurlijk wel de juiste tools voor te hebben. Tip van de redactie: de HP 360xSpectre is een state of the art laptop die zich kan aanpassen aan iedere positie, zodat jij vrij kan bewegen. Thuiswerken was nog nooit zo flexibel én creatief.