Zo raken vrouwen gefrustreerd

Hoe leuk een relatie ook is, het blijft een kwestie van geven en nemen. Dat heeft niet zo zeer te maken met hoe we als mannen communiceren, maar wel met ingesleten gewoontes en ons gedrag. We denken snel dat we het heel goed dan, maar ondertussen bereiken we het tegenovergestelde.

Dat gezegd hebbende is het dus bijzonder eenvoudig om haar met je gedrag enorm te frustreren. Wil je dat voorkomen, let dan op onderstaande situaties, ze komen vaker voor dan je zult denken.

Haar spullen opruimen

Dat vrouwen van Venus en mannen van Mars komen heb je al vaker gehoord, maar het wordt pas echt duidelijk als het om zoiets simpels als opruimen gaat. Niks ten nadele van de vrouw in het algemeen, maar de meeste mannen hebben op z’n zachts gezegd een probleem met de term ‘structuur’. Wil je punten scoren, vraag dan eerst waar ze het liefst alle spullen heeft staan. Haar spontaan willen verrassen door de hele woonkamer te herindelen is waarschijnlijk niet het beste idee.

Hoe je vrouwen kan frustreren

Gezond eten betekent dus ook echt gezond eten

Als je van jezelf weet dat het aantal calorieën wat je dagelijks verbrandt slechts een fractie is van hetgeen je naar binnen werkt, wordt het tijd om af te vallen. In dat geval is het fijn dat je vrouw of vriendin hier net zo over denkt en je graag een gezonde maaltijd wil geven. Dat betekent dus niet dat je er goed aan doet om haar tijdens het Netflixen te verwennen met tal van ongezonde snacks. Stimuleer elkaar liever bij het afvallen, dat levert je veel meer waardering op.

Communicatie en het gebrek eraan

Communicatie is het sleutelwoord in elke succesvolle relatie. Dat betekent niet dat je het alleen maar moet gaan hebben over alles wat goed gaat. Ook als het even tegen zit is het belangrijk dat je dit met haar communiceert. Denk dus niet dat ze het niet ziet als je niet lekker in je vel zit. Dat doet ze juist wel en niks levert dan meer frustratie op dan een man die doodleuk zegt dat er niks aan de hand is en er niet over wil praten.

na hoelang daten heb je een relatie officieel maken

Chatten met andere vrouwen via sociale media.

De grootste frustratie van vrouwen is wel het contact wat je onderhoud met haar natuurlijke concurrenten: andere vrouwen. Wen er maar aan, een vrouw bakent graag haar territorium af en zal dat ook duidelijk maken. Dat wil niet zeggen dat je geen vrouwelijke vriendinnen mag hebben, maar ‘even’ afspreken met een andere vrouw is natuurlijk uit den boze. Net zo min als dat jij het leuk zou vinden dat zij buiten de deur zou afspreken met andere mannen. Heb je dus een rijk sociaal leven, doe er dan alles aan om te voorkomen dat er wrijving kan ontstaan door met een ander af te spreken.

Plannen niet bespreken

Nee, je hoeft haar echt niet continu op de hoogte te houden van je activiteiten, maar houdt het beperkt. Een beetje tact kan echter geen kwaad. Als zij dus een gezellige avond heeft gepland, ga dan niet met je vrienden gamen. Ze zal al snel denken dat je jouw vrienden en de gameconsole veel interessanter vindt dan haar. Toestemming vragen om met je vrienden te stappen hoeft ook niet, maar het getuigt wel van een stukje respect naar elkaar toe als je dit even communiceert. Zo voorkom je een hoop ergernis en laat je haar weten dat ze belangrijk voor je is.