Trend gaat viraal op TikTok

Iedereen loopt natuurlijk, alleen denkt men nu een manier te hebben gevonden om het wandelen te verbeteren. Het begon allemaal dankzij een TikTok-video van Mady Maio, die inmiddels weer van haar pagina verwijderd is. Zo zou haar vriend haar hebben aangemoedigd om te gaan wandelen, zonder enige afleiding. Dus een wandeling maken zonder muziek, podcasts of video’s. Even niet je telefoon gebruiken, genieten van de omgeving en volledig opgaan in je eigen gedachten.

Mady geeft in haar video aan dat de eerste twee minuten van haar stille wandelingen aanvoelden als ‘mentale chaos’, maar uiteindelijk voelde ze zich helemaal zen en helder in haar hoofd. Uiteindelijk is dit nu voor Mady een gewoonte geworden, aangezien ze nu elke ochtend nog steeds een stille wandeling van 30 minuten maakt. Deze trend kreeg veel aandacht op TikTok, en hoewel sommige trends niet altijd even veilig of gezond zijn, is silent walking zeker wel een trend die we aanraden.

‘Bedenk maar eens dat velen van ons acht tot negen uur van hun dag besteden aan het staren naar een scherm, luisteren naar muziek of podcasts, tv kijken en zo op die manier eigenlijk continu in een staat van afleiding zijn’, zegt Ryan Sultán, psychiater en therapeut aan de Columbia Universiteit. Een stille wandeling waarin je even helemaal niks hoeft te doen kan volgens hem aanvoelen als een verademing.

silent walking trend

Positieve en negatieve reacties op silent walking

Zoals gezegd: de originele video is inmiddels van TikTok verwijderd. En hoewel deze trend voor veel positieve reacties heeft gezorgd en het veel jongeren ook motivatie heeft gegeven om ook aan silent walking te doen, waren er (natuurlijk) ook wat negatieve reacties en wordt er soms wat lacherig over gedaan. En dat vooral bij de oudere generaties. Zo worden er grappen gemaakt over dat jongeren het wandelen hebben ontdekt, en wordt er niet echt begrepen waarom jonge mensen denken dat ze iets nieuws hebben uitgevonden.

@dailywireTruly innovative♬ original sound – Daily Wire

@okdaca I don’t get it… #silentwalk #flowstate @Mady Maio ♬ original sound – David Đorđević