Houdt ze wel of niet van me?

Soms is het lastig om onder ogen te komen dat je partner niet hetzelfde voelt als jij. Je moet j zelf dan ook in bescherming nemen. Heb je het idee dat de relatie te eenzijdig is en dat jij degene bent die altijd geeft? Let dan op de volgende signalen. Misschien houdt ze wel helemaal niet echt van je.

 

1. Oppervlakkige gesprekken

Geen enkele relatie kan echter werken zonder goede communicatie. Communicatie staat boven alles in een relatie. Over alles zou je moeten kunnen praten in een relatie. Als de ander niet open staat voor diepgaande en veel betekende gesprekken, kan het zijn dat jullie in de verkeerde relatie zitten.

 

2. Je gewoontes laten veranderen

In een relatie heeft ieder z’n eigen ding. Soms val je juist voor een eigenschap en soms irriteer je je behoorlijk aan een eigenschap. Het is belangrijk dat je je nooit laat veranderen door een ander. Niemand is perfect.

 

3. Geen oplossing voor een probleem willen vinden

In elke relatie heeft ieder zo z’n problemen. Kleine ruzies en gekibbel maken de relatie levendig. Je zit in deze relatie om gelukkig te zijn. Maar als je partner je negeert en geen oplossingen probeert te vinden voor ruzies of problemen, moet je bij jezelf nagaan of dit wel de relatie is waar je in wil zijn.

houdt ze wel van me

4. De ander ziet geen toekomst met jou

Samen praten over jullie toekomst is heel belangrijk voor jullie band. Willen jullie wel hetzelfde? Waar zou de ander willen wonen? Zo kunnen jullie samen brainstormen over de toekomst. Jullie beginnen dromen te delen en jullie kunnen samen ergens naar streven.

 

Maar als je niet in de toekomstdromen van je partner voorkomt of als jullie iets totaal anders willen, waarom zit je dan samen in een relatie? Als je partner niet over jullie gezamenlijke toekomst plannen praat of je jezelf er nul keer in voor hoort komen, kan je bij jezelf nagaan of jullie met dezelfde doeleinden in een relatie zitten.

 

5. De ander laat jullie liefde aan de buitenwereld zien, maar niet aan jou

Je partner houdt aan de buitenwereld de schijn op. Ze laat op social media zien hoe verliefd jullie zijn en bij haar vrienden praat ze hoteldebotel over jou. Achter de schermen bij merk je daar niks van. Dus als de liefdevolle gebaren achter gesloten deuren stoppen en de stilte begint, betekent dit dat je partner graag de schijn voorhoudt die het publiek kan zien. In een echte relatie is echte liefde echter belangrijk, niet show.

 

6. Jij bent niet prioriteit

As je partner andere onbelangrijke zaken voor laat of geen tijd voor jou neemt, betekent het dat jij niet op nummer één staat. Oké er zijn belangrijke zaken, maar jij hoort zeker in de top 10 voor te komen.

Heb je het gevoel dat de ander met andere intenties in jullie relatie zit? Check dan wat is het verschil tussen liefde en lust?