Mannen en sieraden. Veelal een lastige combinatie. Waar vrouwen uitgesproken sieraden kunnen dragen, lijkt dit bij een man al snel fout, overdreven of patserig. We kennen allemaal wel iemand die een fout gouden kettinkje draagt, een horloge ter grote van de gemiddelde wandklok om zijn pols heeft hangen of zelfs nog twee glimmende oorbellen heeft.

Echter snappen we dat jij je outfit een boost wil geven. En sieraden zijn hier uitermate geschikt voor. Mits deze goed gedragen zijn. Vind de materialen die bij jou passen en zoek sieraden die aansluiten bij je stijl. Neem een voorbeeld aan deze items:

vitaly man man

Ringen

Een ring is een opvallend sieraad wat jou onderscheidend maakt. Let er wel op dat je een ring draagt die bij jou past. Je kunt enkel een verzameling van ruige ringen met skulls dragen, wanneer je ook echt die bebaarde, gespierde biker bent. Stap niet de eerste de beste juwelier binnen. Zoek een ring met een verhaal. Een die je bijvoorbeeld ergens hebt gekocht in een ver land en draag deze met trots. Of Misschien heb je een zegelring van je vader gekregen. Heb je hier geen geld voor over? Ga dan voor een goedkope variant en wissel je ringen af.

Ring MAN MAN

Multipack met zwarte ringen met platte bovenkant

River Island €15 Shop nu
Ring zilver Buddha MAN MAN

Ketut ring van zilver

Buddha to Buddha €100 Shop nu

Armbanden

Is jouw favoriete outfit een afgedragen dry-denim met een wit T-shirt erboven? Dan kan een armband de perfecte toevoeging aan je outfit zijn. Een sprekende armband die typerend is voor jouw stijl. Daarnaast kan een armband goed gecombineerd worden met het horloge wat om je pols hangt.

Lederen armband cognac

Lederen armband

Miansai €100 Shop nu
Zilveren armband MAN MAN

Zilverkleurige gedraaide armband

River Island €10 Shop nu

Dasspeld

Loop jij de gehele week zwoegend, in je krijtstreep pak over de Zuidas? Dan wordt het tijd dat je je outfit een boost geeft. Hoe? Een paar elegante schoenen? Check. Een perfect zittend maatpak? Check. Goede das? Check. Nu maken we de outfit af met een dasspeld. Functioneel en stijlvol.

Sieraden man man 05

Slim Tie Bar In Sliver

ASOS €9 Shop nu
Dasspeld MAN MAN !

Dasspeld

Profuomo €30 Shop nu

Manchetknopen

Op een gala, of een andere feestelijke gebeurtenis draag je niet je standaard hemd. Pak een met dubbelmanchet en haal die manchetknopen uit de kast. Nu kun je voor de standaard manchetknopen gaan, maar dit geeft geen toegevoegde waarde aan je outfit. Het geeft zelfs eerder een goedkopere look aan je outfit. Ga je toch liever voor de klassiekere look, dan onderscheidt je jezelf door middel van de materiaalkeuze.

Manchetknopen zwart accent MAN MAN

OVAL BLACK CUFFLINKS

Oger €60 Shop nu
Manchetknopen mat accent MAN MAN

Manchetknopen

Profuomo €40 Shop nu

Horloge

Dit onderwerp valt niet samen te vatten in een korte alinea. Omtrent het onderwerp horloges rusten zoveel vragen. Quartz of mechanisch? Enkel de iconische merken of fashion merken? Groot of klein? Allereerst: over smaak valt niet te twisten. Een mechanisch horloges is authentieker en is qua maakwijze complexer en daardoor ook duurder, maar hoeft zeker niet ‘beter’ te zijn dan een quartz. Tegenwoordig maken ook fashion merken kwaliteit-horloges. Daarnaast wil ik je het advies meegeven om voor een tijdloos model te gaan zodat je deze over enkele jaren nog steeds mooi vindt en het horloges bij verschillende gelegenheden kunt dragen.

Horloge zwart DW MAN MAN

Horloge Black Cornwall DW00100150

Daniel Wellington €140 Shop nu
Horloge rozegoud MAN MAN

Bruin en rozegoudkleurig horloge met ronde wijzerplaat

River Island €40 Shop nu

Een horloge is een enorm fraai accessoire. Er zijn dan ook veel mythen in de wereld maar welke zijn waar en welke niet?