Waargebeurde Netflixdocu Shiny Flakes: Teenage Drugs Lord

Netflix verrast ons vaker met spraakmakende documentaires die een bepaalde misdaad een heel nieuw daglicht zetten. Dat is ook het geval met Shiny Flakes: Teenage Drugs Lord. Hierin staat de opmerkelijke zaak rondom Maximilian Schmidt centraal. Maximilian Schmidt werd in 2015 gearresteerd door de politie. Online had hij zich onder de identiteit ‘Shiny Flakes’ al twee jaar bezig gehouden met het verhandelen van drugs. Door de maanden heen was zijn netwerk steeds groter en groter geworden. Het ging niet meer om enkele kilo’s en een paar honderd euro, maar om ‘tonnen’ en ‘miljoenen’.

Tiener bouwt gigantisch imperium op

Het blijft opmerkelijk om te beseffen dat het Maximilian Schmidt lukte om in slechts twee jaar zo’n groot imperium op te bouwen. Gewoon, vanuit zijn ouderlijk huis, achter zijn computer en dat als 19-jarige. Het feit dat iemand als hij zo’n machtig en groot netwerk kon opbouwen, maakte zijn zaak wereldnieuws. Dat niet alleen: er werd ook een komedieserie op zijn verhaal gebaseerd. Die serie, How To Sell Drugs Online (Fast) was al eerder via Netflix te zien. Binnenkort komt daar dus ook de documentaire Shiny Flakes: Teenage Drugs Lord bij. Opvallend is het feit dat Schmidt zélf ook aan het woord komt over zijn project.

Shiny Flakes

Brandende vragen in true crime Netflix documentaire

Rondom de grote drugshandel van de hoofdpersoon van Shiny Flakes: Teenage Drugs Lord zijn nog veel vragen. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een andere brandende vraag die veel mensen hebben is wat er met al het geld is gebeurd dat hij verdiende. Een groot deel daarvan is namelijk nooit meer terechtgekomen. Naar alle verwachtingen zullen de experts in de docu en Schmidt zelf antwoord geven op de vragen. Vanaf 3 augustus zal de documentaires op Netflix te zien zijn. Check ook ons overzicht van 10 goede documentaires op Netflix voor meer aanraders.