Shaquille O’Neil na zijn basketbalcarrière

Het mag duidelijk zijn dat Shaquille een goede zakenman is. Natuurlijk heeft het royale inkomen tijdens z’n carrière als topsporter hem daarbij op gang geholpen, maar dat is niet het enige. Voordat hij investeringen deed met dit geld ging hij in gesprek met een van de rijkste personen ter wereld: Jeff Bezos.

Mede dankzij dit contact besloot Shaquille z’n geld te investeren in technologie. Ten tijde dat hij deze belegging deed waren andere investeerders nog niet bezig met de ontwikkeling van technologie. Hij had het dus goed ingeschat, want de technologie heeft sindsdien een opmars gemaakt van hier tot Tokyo. Hij kocht bijvoorbeeld aandelen bij bedrijven als Apple en Ring. Na de overname van deze bedrijven door Amazon liep de sportieve zakenman dus lekker binnen. Dit is niet eens de beste investering die hij deed. Zo was hij eigenaar van een groot aantal aandelen van Google in de jaren 90′. Destijds was de waarde daarvan niet groot, maar tegenwoordig is Google een van de grootste bedrijven ter wereld. Het marktkapitalisme van de zoekmachine wordt geschat op circa 750 miljoen euro!

Andere investeringen

O’Neal stak z’n geld niet louter in technologie, maar investeerde ook in bedrijven. Zo zag hij wel een toekomst in de hamburgerketen Five Guys. Opnieuw had de oud-basketballer het aan het juiste eind, want het bedrijf werd inderdaad een succes. Shaquille heeft naar verluidt 3% van de aandelen van Five Guys. Met het rendement deed hij vervolgens erg uiteenlopende beleggingen. Zo kocht hij fitnesscentra, autowasstraten en appartementen. Naast investeringen verdient hij ook geld door diensten te verkopen. Shaquille heeft bijvoorbeeld in meer dan tien films gespeeld. Voorbeelden hiervan zijn Scary Movie 4, The Smurfs, Uncle Drew en The Lego Movie. Naast acteur is Shaquille ook in te huren als discjockey. Onder de artiestennaam DJ Diesel maakt hij de grootste festivals ter wereld onveilig. Dat doet de voormalig topsporter uiteraard niet voor een paar honderd euro…

Luxe bezittingen en het vermogen

Shaquille O’Neal staat naast z’n enorme inkomen ook bekend om z’n gigantische uitgaven. Zo bezit hij een villa in Florida waarin hij toegang heeft tot een zwembad, thuisbioscoop en basketbalveld. In de ondergrondse garage heeft hij bovendien een aantal pareltjes staan. O’Neal bezit onder andere een Rolls-Royce Phantom, Mustang Coupe en een Lamborghini Gallardo. Ook is hij de trotse eigenaar van een gigantische collectie bestaande uit exclusieve horloges. Als we al z’n bezittingen, aandelen en bedrijven bij elkaar optellen komen we vermoedelijk boven de 800 miljoen dollar uit. We kunnen wel stellen dat Shaquille goed geboerd heeft en flink geniet van z’n immense vermogen.