In de koude winterdagen biedt Netflix vaak de juiste uitkomst. Lekker op de bank, of in bed, hele dagen Netflix kijken. Dat is leuk natuurlijk, zolang je nog niet alles gezien hebt. Als dat wel het geval is, dan heb je geluk. Volgens de mannen bij Gewoonvoorhem staan er in oktober weer twee nieuwe series voor de deur. Series die we mogen bestempelen als echte mannenseries en dus zeker de moeite waard zijn even uit te lichten.

Suburra – 10 oktober

Series met gangsters of mafioso in de hoofdrol doen het altijd goed bij ons. Het is een aantrekkelijk onderwerp, dus het kijkt lekker mannelijk makkelijk weg. Suburra is een serie die veel doet denken aan Gomorra. Een serie die we allemaal vast wel eens gezien hebben (zo niet, zeker gaan kijken). Een donkere serie die verteld over alle maffiapraktijken in Italie. De serie volgt drie gasten die aan het begin staan van hun maffia”carrière”.

De buitenwijken in Rome worden geterroriseerd door verschillende maffiafamilies, die je op zich wel kunt vergelijken met de drugskartels. Geweld barst om de haverklap los, omdat leden en buitenstaanders zich niet houden aan de harde regels van de de maffia organisaties. Familie intriges, ongekend geweld, wapens, drugs en meer vergemakkelijken deze situatie niet.

Mindhunter – 13 oktober

How do we get ahead of crazy, if we don’t know how crazy thinks?“, dat is de vraag die leidend is voor de nieuwe Netflix serie van David Fincher. De producer heeft het boek van Mark Olshaker en John E. Douglas genaamd ‘Mind Hunter: Inside FBI’s Elite serial Crime Unit’ naar het kleine scherm gebracht.

Het verhaal speelt zich af in 1979 waarin twee FBI agenten worden gevolgd. De beide agenten, gespeeld door Jonathan Groff en Holt McCallany, proberen in de geest van moordenaars te kruipen om zo misdaden op te lossen. Na het zien van de trailer kruipt ons de gedachte aan True Detective in het hoofd en we kunnen niet ontkennen dat her en der wat vergelijkbare aspecten de kop op steken.