Eerder schreven we over de angst die mannen hebben voor een intelligente vrouw. Ze zijn ook doodeng. Stel je eens voor dat ze gelijk hebben in een discussie. Moeten we niet hebben. Echter, een onderzoek van de Universiteit of Aberdeen bewijst dat je het daten van een slimme toch echt moet overwegen.

slimme-vrouw-2 slimme-vrouw-3

Intelligente dames houden je intellectueel gestimuleerd, wat helpt tegen symptomen als geheugenverlies. En daar ben je blij mee nadat je heel je leven lang hersencellen de vernieling in hebt geholpen door die stupide drankspellen. Vrouwen die hun mannen inspireren om na te denken en hen uitdagen om een goed gesprek aan te gaan, helpen een goede buffer te ontwikkelen tegen dementie door het brein actief te houden.

Dit onderzochten de professoren door het welzijn van een identieke tweeling te meten. Hieruit bleek dat de omgeving, waaronder de vrouwelijke partner, een rol speelt in de ontwikkeling van dementie.

Uiteraard, er zijn honderdduizend andere oorzaken die het proces van dementie kunnen versnellen of remmen, bijvoorbeeld het verlies van een familielid op vroege leeftijd, maar indien intelligentie wordt gestimuleerd, wordt geheugenaantasting op latere leeftijd vertraagd. En de rol van een vrouw zou hierin een van het sterkst zijn. Zit wellicht wat in.

slimme-vrouw-1