Máxima is de nieuwe hit op Videoland

De nieuwe serie Máxima, met in de hoofdrol Delfina Chaves, gaat in korte tijd behoorlijk viraal. De serie is gebaseerd op het leven van koningin Máxima. We worden onder andere meegenomen in haar leven in Argentinië en New York. Hierna ontmoet zij Willem-Alexander, gespeeld door Martijn Lakemeier, waarna in korte tijd de vonk tussen de twee overspringt. Wat er in het echt allemaal achter de paleisdeuren schuilgaat en schuilging, is voor een groot deel geheim. Toch hebben de makers van de serie hun uiterste best gedaan om hun leven zo realistisch mogelijk neer te zetten. Uiteraard is het om lekkerder weg te kijken wel wat geromantiseerd…

Check hieronder de trailer van Máxima:

 

Hoofdrollen weggelegd voor Delfina Chavez en Martijn Lakemeier

De hoofdrol van de serie wordt gespeeld door Delfina Chavez. De Argentijnse actrice speelde eerder al in series uit haar thuisland. De rol Willem-Alexander wordt vervuld door Martijn Lakemeier. Deze acteur heeft in meerdere Nederlandse films en series gespeeld zoals Oorlogswinter, Hollands Hoop en Feuten. De rol van prins Claus is gespeeld door Sebastian Koch. De rol van Beatrix wordt vervuld door Elsie de Brauw.

Maxima Willem Alexander

Reviews van kijkers en critici

De nieuwe serie Máxima is een veelbesproken kijkcijferkanon. Zeker wordt er veel over gesproken, omdat de serie is gebaseerd op het verhaal van onze koning en koningin. Op IMDb scoort de serie in ieder geval goed. Op dit moment krijgt de serie een 8/10 sterren. Ook schrijven een hele hoop recensenten positief over de serie. Daarnaast schrijven een hoop mensen dat, ondanks de afnemende populariteit van het koningshuis, ze haast van het echtpaar beginnen te houden.

Een kritiekpunt van kijkers is dat sommige zeggen dat ze niet per se hoeven te zien hoe het koningspaar een bed deelt. Bovendien zijn er ook wel wat punten van kritiek over hoe realistisch de serie zou zijn. De serie zou niet chique genoeg zijn, en toch wel behoorlijk zijn geromantiseerd.

Op X (voorheen Twitter) lijken mensen positief te zijn over de serie Máxima. Op dit platform regent het van de positieve reviews. Wij hebben er een aantal voor je geselecteerd. Check ze hieronder:

Serie reviewMáxima serie

Máxima Videoland

Is de serie de moeite waard?

Al met al zijn er dus een hoop lovende woorden over de serie. Of de serie de moeite waard is om te kijken, hangt voornamelijk af van je verwachtingen. Al met al geeft de serie een leuk kijkje in hoe het had kunnen zijn gegaan tussen Willem-Alexander en Máxima, en lijken mensen hierover positief. Wanneer je op zoek bent naar vermaak, en een beetje geïnteresseerd bent in het koningshuis, dan is dit absoluut een goede serie om te kijken. Hierbij moet je wel even accepteren dat het ontzettend geromantiseerd is, en dat het geschiedkundig niet allemaal zal kloppen.

Benieuwd naar de serie? Hij is nu te bekijken op Videoland.