1. Gebruik de selfie modus

Deze optie wordt het meest gebruikt tijdens het maken van een selfie. Veel camera’s zijn uitgerust met een speciale selfie-modus. Hiermee kan je de camera draaien, waardoor je foto’s kunt maken terwijl het scherm naar de toe is gericht. Hierdoor kan je van tevoren al goed zien hoe de foto er ongeveer uit zal zien.

2. Kies de juiste hoek

Bij het maken van een leuke foto is het natuurlijk erg belangrijk om de juiste hoek te vinden. Over het algemeen zien mensen er namelijk beter uit op foto’s die vanuit een iets hogere hoek zijn genomen. Daarom wordt er aangeraden om je selfie niet recht van voren te nemen. Dit kan namelijk de diepte in je foto verminderen. Plaats de camera dus iets omhoog voor een mooier resultaat.

3. Vermijd de arm

Bij het maken van een selfie is er natuurlijk een grote kans dat je arm ook op de foto zichtbaar is. Soms neemt deze zelfs een heel groot deel van de foto in beslag. Probeer je selfie dus met een gebogen arm te maken en je armen zo laag mogelijk te houden. In het geval van een groepsfoto kun je proberen om de camera samen met iemand anders vast te houden.

4. Gebruik de juiste apparatuur

De camera’s op de smartphones van tegenwoordig zijn van hoge kwaliteit, maar toch kan het gebruik maken van extra apparatuur je helpen om betere selfies te maken. Een selfie stick bijvoorbeeld. Dit is vooral erg handig op vakantie, wanneer je een groepsselfie maakt of een indrukwekkende achtergrond op de foto wil vastleggen. Door de selfiestick kan je de camera verder van je gezicht houden wat vaak ook voor een beter eindresultaat zorgt. Een statief kan ook erg handig zijn. Dit zorgt namelijk voor stabiliteit. Daarbij kan het je ook helpen bij het maken van creatieve selfies, zoals die met een zelfontspanner.

hoe maak je een mooie selfie tips

5. Focus op de camera

Een fout die veel mensen maken bij het maken van een selfie, is dat ze naar het scherm van hun telefoon kijken in plaats van naar de camera. Hierdoor kan het op de foto zelf lijken alsof je wegkijkt, terwijl je eigenlijk dacht dat je recht in de camera keek. Zorg er dus voor dat je focus op de camera ligt.

6. Let op de belichting

Belichting is erg belangrijk en dé sleutel tot een goede foto. Natuurlijk licht is meestal de beste keuze. Probeer je selfie dus eens bij een raam of buiten te maken. Het beste is direct zonlicht te vermijden. Dit kan namelijk zorgen voor harde schaduwen op je foto en in je gezicht. Als natuurlijk licht geen optie is kun je ook gebruik maken van kunstlicht. Zo kan een zachte lamp of ringlicht wonderen doen en je gezicht op een mooie manier verlichten.

7. Bewerk je selfie, maar met mate

Er zijn veel apps beschikbaar waarmee je je foto’s kan bewerken. En met apps bepaalde apps, zoals snapchat en Instagram, kan je zelfs al gelijk een selfie maken met een zelfgekozen filter. Dit kan je helpen om kleine aanpassingen te maken, zoals het verbeteren van de belichting. Wel is het belangrijk om je foto’s met mate te bewerken. Overmatige bewerking kan er namelijk voor zorgen dat je foto er onnatuurlijk en overdreven uit gaat zien, en geen enkele hoeveelheid bewerking weegt namelijk op tegen een oprechte glimlach of een spontaan moment.