De verhaallijn van Outlander

De hitserie Outlander krijgt er weer een seizoen op Netflix bij, en daar zijn we maar al te blij mee. Voor de personen die deze serie nog niet kennen: even in het kort de verhaallijn. Claire Randall en haar man Frank gaan in 1945 op huwelijksreis naar de Schotse Highlands. Claire is een verpleegkundige, en haar man Frank een historicus. Frank wil tijdens deze huwelijksreis research gaan doen naar zijn familie. Hij stuit tijdens zijn research op Jonathan “Black Jack” Randall. Deze man diende als kapitein in het Britse leger. Op magische wijze verdwijnt ze tijdens zijn zoektocht naar zijn voorvader in het jaar 1743, waar ze onder anderen Jonathan Randall ontmoet. Eenmaal daar ontmoet ze ook een ene Jamie Fraser, waar ze nog een poos mee zal verblijven.

Check hieronder de trailer van Outlander:

 

Regie en cast van de Britse serie

De regie van de serie is in handen van Ronald D. Moore, wie bekend is van het regisseren van Star-Trek-films. De hoofdrol van Claire wordt vervuld door Caitríona Balfe. Zij is onder andere bekend van de film Belfast. De rol van Jamie Fraser wordt vervuld door Sam Heughan. Jonathan Randall wordt gespeeld door Tobias Menzies, ook wel bekend van de serie Manhunt. Door de serie heen zullen er uiteraard nog een hoop personen bijkomen en verdwijnen. De serie is immers zeven seizoenen lang. Al met al zijn mensen in ieder geval enthousiast over de cast.

Reviews van kijkers en critici

De serie is een absolute hit, en dat is ook terug te zien in de reacties. Op IMDb krijgt de serie van de critici een riante 8.4. Daarnaast scoort de serie op RottenTomatoes een 91% op de zogeheten Tomatometer, en krijgt hij een score van het publiek van 87%. Wij zijn in ieder geval enthousiast over het nieuwe seizoen, en gaan zeker streamen.