Them seizoen 2: een comeback waar je u tegen zegt

Het eerste seizoen van Them, dat in 2021 uitkwam, was een enorm grote flop. De makers hadden kunnen besluiten de serie na het eerste seizoen gelijk te cancelen (zoals normaliter gebeurt), maar in plaats daarvan besloten ze een tweede seizoen te maken. En wat blijkt? Dit keer is het wel een schot in de roos.

Het verhaal van Them

Het eerste seizoen van Them, genaamd Covenant, speelt zich af in 1853 en volgt een Afrikaans-Amerikaanse familie die verhuist naar een volledig witte buurt. Al snel ontdekken ze dat er duistere krachten in hun nieuwe huis rondspoken. Helaas kreeg dit seizoen niet de beste reviews, met een Rotten Tomatoes-score van slechts 58% en een iets hogere audience score van 67%. Veel critici vonden het verhaal matig en de serie te veel gefocust op gore in plaats van echte spanning.

them

Het tweede seizoen, getiteld Them: The Scare, speelt zich af in 1991 en volgt LAPD-detective Dawn Reeve die een gruwelijke moordzaak onderzoekt. Terwijl ze dichter bij de oplossing komt, raken zij en haar familie verstrikt in iets duisters en angstaanjagends. Dit seizoen staat volledig los van het eerste, dus je kunt direct instappen zonder voorkennis.

Lovende kritieken

Them: The Scare heeft de kritieken volledig omgedraaid en scoort een perfecte 100% op Rotten Tomatoes, met een audience score van 89%. Critici prijzen het als wat Covenant had moeten zijn: een verhaal met diepgang dat nog steeds echte horror levert. Kortom, dit seizoen is een must-see voor horrorfans.

Beide seizoenen van Them zijn te bekijken op Prime Video. Hoewel je niet per se het eerste seizoen hoeft te kijken om van het tweede te genieten, is The Scare absoluut een aanrader als je van horror houdt.