Waar gaat de serie Barbarians over?

Voordat we het over seizoen 2 van Barbarians gaan hebben, eerst even een opfriscursus. De serie speelt zich af in het jaar 9 na Christus, tijdens de Romeinse keizerlijke campagne van Germania. Het is een fictief verhaal over drie Germaanse volksstammen die samen moeten werken om Romeinse legioenen tegen te houden. Ze doen dit door hen in een hinderlaag te laten lopen. Later bekend als de beroemde Slag bij het Teutoburgerwoud, een echte veldslag. Daarnaast moet Arminius, een van de Romeinse officieren, een moeilijke keuze maken. Kiest hij voor het machtige rijk waar hij is opgegroeid of de volksstam waar hij vandaan komt?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barbarians (@barbariansnf)

Vikings 2.0

Veel mensen vinden de serie Barbarians erg lijken op de serie Vikings. Beide series gaan over een underdog-bevolkingsgroep die het opneemt tegen machtige tegenstanders en beide series spelen zich af in een grof en gewelddadig verleden. Vikings gaat ongelofelijk goed op Netflix. De laatstgenoemde serie heeft zelfs een spin-off genaamd Vikings: Valhalla.

Wanneer komt Barbarians seizoen 2 op Netflix?

Na het succes van het eerste seizoen gaat de strijd tussen de Germanen en de Romeinen gewoon weer verder. Er komen nieuwe helden, nieuwe verbintenissen en nieuwe vijanden. De strijd is nog niet gestreden, zegt Netflix. Op vrijdag 21 oktober kunnen we genieten van de nieuwe beelden. Voor nu kun je alvast de trailer van het nieuwe seizoen hieronder bekijken (bron YouTube):