De Duitse wereldkampioen

De meeste Formule 1-fans zijn wel een beetje bekend met de drivers op de grid. Heb je echt geen idee wie Sebastian Vettel is, dan introduceren we hem kort voor je. Sebastian Vettel is geboren op 3 juli 1987 in Heppenheim, Duitsland. Hij begon in 2006 als derde rijder voor het Formule 1-team BMW Sauber. Hij was de jongste coureur ooit die een boete ontving voor het overschrijden van de maximale snelheid in de pitstraat. Hij heeft gereden voor Toro Rosso, Red Bull en Ferrari. In 2021 tekende hij voor Aston Martin. Vettel won zijn kampioenschappen op een rij: 2010, 2011, 2012 en 2013. Wat een prestatie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Hanna Prater is de vrouw van Formule 1-coureur Sebastian Vettel

De vrouw die al jaren aan de zijde staat van de racecoureur is Hanna Prater. Hanna is geboren in 1987 en is opgegroeid in Heppenheim. Hanna heeft Sebastian op de middelbare school leren kennen en ze zouden sindsdien al samen zijn. Wel heeft het koppel een tijd een langeafstandsrelatie gehad. Dit komt omdat Sebastian Vettel naar Zwitserland verhuisde om aan zijn racecarrière te werken. Samen zijn ze in 2014 en in 2015 ouders geworden van twee dochters, Emilie en Mathilda. Een aantal jaren later, in 2019, trouwde het koppel.

Hanna is naast een ‘racevrouw’ werkzaam als ontwerpster. Naast het verzorgen van de kinderen is ze een bezige bij. Formule 1 is niet de enige sport waar haar hart ligt. Ze is namelijk ook een enorme voetballiefhebber Zo noemt zichzelf een ‘die-hard‘ FC Barcelona fan. Sebastian en Hanna vinden de privacy erg fijn en dit houdt in dat ze zich beiden niet actief bezighouden met sociale media. Gelukkig hebben wij wel nog wat foto’s gevonden van het leuke stel, bekijk ze hieronder: