Waar gaat Le Patient over?

Le Patient gaat over de 19-jarige Thomas die na drie jaar in coma te hebben gelegen wakker wordt in een ziekenhuis. Hij kan zich niks meer herinneren van zijn leven daarvoor. Dus ook niets over de avond waarin zijn ouders zijn vermoord en zijn zus, Laura, verdween.

Met hulp van zijn twijfelachtige psychologe Anna probeert hij zijn herinneringen terug te halen. Op deze manier wil hij de moordenaar ontmaskeren en zijn zus terugvinden. Maar dan ontstaan er onverwachte waarheden en angstaanjagende herinneringen die de gebeurtenissen in een geheel nieuw daglicht zetten.

De cast

De 22-jarige Txomin Vergez maakt zijn debuut in de Franse misdaadfilm als de jonge Thomas. Een andere hoofdrol gaat naar Clotilde Hesme die te zien is als zijn psycholoog, Anna Kieffer. Je kan haar onder andere kennen als Juliette Pellegrini in Lupin en als Adèle in Les Revenants.

Daarnaast spelen ook Audry Dana (Roman de Gare), Matthieu Lucci (L’atelier) en de Britse Alex Lawther (Black Mirror) een rol in de film. De thriller is geregisseerd door de Franse regisseur, schrijver en artdirector Christopher Charrier. Hij heeft eerder films zoals Jonas en Boys Band Theorie gemaakt.

Releasedatum en trailer op Netflix

Le Patient is voor zowel Thomas als de kijkers een soort puzzel. Zo is niets wat het lijkt, wat ervoor zorgt dat het super spannend is. Toch zal je tot 25 november moeten wachten tot de thriller, die gebaseerd is op het gelijknamige stripboek van Timothé Le Boucher, te zien is op Netflix. Wil jij alvast een beeld krijgen van deze angstaanjagende misdaadfilm? Check dan eerst de trailer hieronder: